Jeg kan hjælpe med

  • Studiemiljøet på CBS
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
Kontakt mig

Mit studievalg

Jeg valgte at læse på CBS, fordi jeg havde lyst til og brug for noget viden om økonomi, handel og business generelt – og så følte jeg, at CBS var det oplagte valg. I forbindelse med mit valg tænkte jeg på om det hele ville kunne hænge sammen, da jeg allerede havde et godt job, var selvstændig ved siden af, og om jeg kunne kombinere det hele. Samt naturligvis også, om jeg overhovedet var klar til at studere igen.

I starten var jeg lidt skeptisk om det sociale miljø, men dette blev hurtigt gjort til skamme. Der er et hav af forskellige mennesker fra hele verden, i forskellige aldre og med forskellige indgangsvinkler til CBS. Alle er engagerede og dygtige, så det er fedt at være en del af det miljø.

Jeg havde ret høje forventninger til CBS, og jeg må sige, at de er blevet indfriet. Men det fede er også, at alt ikke spiller 100 %, så som studerende har man også selv muligheden for at påvirke og have indflydelse – eksempelvis i form af diverse studieorganisationer etc.

Mit studie

Jeg elsker al den viden, vi får om kommunikation, økonomi, og at man bliver udfordret fagligt. Selvom det også er hårdt, og at der er mange eksaminer, så lærer man meget og finder ud af, at man kan bruge det i praksis. For mig personligt er det de erhvervsøkonomiske fag – men samtidigt, er det også en sejr når man så klarer den og finder ud af, hvor meget man kan bruge det til.

Jeg kæmpede lidt med min studieteknik i starten – noget som mange studerende gør, har jeg erfaret. Jeg prøvede at skrive et hav af noter til forelæsningerne samtidig med, at jeg også skulle lytte og forstå det der blev holdt forelæsning om – og det fungerede ikke for mig. Så nu har jeg fundet det der virker for mig, nemlig bare at skrive få stikord og så lytte til forelæseren. Jeg synes det hårdeste på studiet er eksamensperioderne. Der er mange eksaminer og det hele er ret komprimeret rent tidsmæssigt. Men man vænner sig til det efterhånden.

I sidste ende vil jeg gerne arbejde med PR og kommunikation – fordi jeg synes det er spændende og fordi det er det jeg virkelig er dygtig til.

Mine råd

1
At vælge noget man interesserer sig for. Ikke bare fordi du vil kunne komme til at sidde i en høj stilling efterfølgende. Vælg med hjertet – ellers kører man død i det.

2
At finde balancen mellem studiet og ens sociale liv. Og huske at dyrke noget man er passioneret omkring og som gør en glad. Jeg spiller badminton med andre CBS’ere og elsker det sammenhold der er der.

3
Man bør ikke panikke i starten. Alt er meget overvældende i begyndelsen, men man vænner sig hurtigt til det.