Jeg kan hjælpe med

  • Være aktiv i studenterorganisationer
  • Være ny i København
  • Studiemiljøet på CBS
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
Kontakt mig

Mit studievalg

Det kan være svært at beslutte sig for, hvad man vil være i fremtiden, og hvilken uddannelse man vil tage, især hvis man læser videre med det samme, uden at holde pause fra gymnasiet, som jeg selv gjorde.

Jeg har altid været misundelig på mennesker, der allerede som unge ved hvad de vil være i fremtiden. Desværre er jeg ikke en af dem. I den moderne verden står man foran et hav af beslutninger og muligheder, hvilket gør det svært at træffe den rigtige beslutning.

Lige nu læser jeg på Erhvervsjura studiet på CBS, og vil fortælle hvorfor jeg endte lige præcis med at vælge denne uddannelse.

Som sagt vidste jeg ikke hvad jeg ville være, men det lå fast, at jeg vil arbejde med mennesker. Først overvejede jeg at læse psykologi, men var bange for at mit fremtidige job ville blive for kedeligt og ensartet. Jeg googlede uddannelser, og faldt over en kombinationsuddannelse, HA(psyk.) på CBS, som i første omgang, lød meget interessant. Jeg har altid været god til matematik, og samtidig kunne jeg tænke mig at arbejde for en dynamisk virksomhed, med flere internationale muligheder. Derfor deltog jeg i Åbent Hus på CBS, for at få bekræftet mit valg.

Da jeg kom ind i CBS bygning på Frederiksberg kunne jeg mærke, at her havde jeg lyst til at studere og at jeg ,uanset hvad, ville vælge en af de uddannelser CBS tilbyder.

Til Åbent Hus fik jeg en brochure, hvor man kunne se tidspunkterne for forskellige oplæg om uddannelser, og jeg startede med at gå til en præsentation om HA(psyk.)

I auditoriet hørte jeg om uddannelsens opbygning og fag, hvilket jeg syntes var meget interessant, men jeg fandt ud af, at uddannelsen ikke gør én til psykolog eller økonom men, at man får indsigt i psykologiske aspekter og den økonomiske forståelse inden for disse, hvilket ikke lige var mig. Jeg gik derfor på jagt efter andre uddannelser.

Fra gymnasiet havde jeg et ret højt eksamensgennemsnit, og kunne lige så godt bruge det, hvorfor jeg kastede blikket på HA(pro.) Uddannelsen var også en motivationsfaktor til at kæmpe for vedligeholdelse af snittet, og jeg valgte HA(jur.) som anden prioritet, fordi jeg kunne se nogle gode fremtidsmuligheder.

I løbet af sommeren gik jeg og tænkte meget på, om jeg havde truffet det rigtige valg, med projektledelse som første prioritet. Jeg talte med mine venner og familien, da jeg stadigvæk var meget i tvivl. Den afgørende samtale var med min far, blot et par dage før jeg skulle godkende prioritetslisten, og sende den af sted. Min far sagde, at med uddannelsen som erhvervsjurist, vil jeg altid kunne tage nogle kurser i projektledelse, men hvis jeg valgte projektledelse, skulle jeg tage en ekstra uddannelse, da man ikke kan lære jura lige så hurtigt, og at erhvervsjura er en god grundbasis, hvis jeg vælger en anden overbygning. Denne samtale satte nogle brikker på plads, og gav mig ro i maven. Dagen inden blanketten skulle sendes, ændrede jeg min prioritet, og er rigtig glad for valget den dag i dag!

Mit studie

Da jeg startede på uddannelsen var det sværeste, at komme igennem et stort pensum. Juridiske bøger er ofte ret tunge og svære at læse. Ofte er de skrevet kringlet, og med juridiske begreber som man skal slå op, for at forstå. Men når man læser juridisk litteratur, vænner man sig med tiden til et stort pensum, og lærer begreber som optræder igen og igen. Det handler bare om ikke at give op.

Lige som jeg har været i tvivl om den rigtige uddannelse, er jeg også i tvivl om det ”rigtige job”. Der er masser af muligheder inden for det erhvervsmæssige felt, og jeg tror, at den bedste måde til at finde ud af hvor man hører til, er bare at springe ud i det.

Jeg har masser af erfaring fra tidligere job, som ikke er studierelevant som sådan, og derfor er jeg i gang med at søge et studierelevant job. Jeg er afklaret med, at jeg ikke ønsker at arbejde på et advokatkontor, men hvis jeg ser et spændende job opslag kan jeg ikke afvise, at jeg alligevel vil prøve at sende en ansøgning af sted. Hvem ved, måske er det drømmejobbet, jeg ellers går glip af?

Det som er mest spændende ved studiet, er samtidig også det mest udfordrende.

Selve kombinationen imellem jura og økonomi, kan være svær at gennemskue, når man starter på uddannelsen, hvorfor mange enten kommer i tvivl om, om uddannelsen er noget for dem, eller vælger at stoppe helt. Men når man når længere hen i forløbet finder man ud af, hvor godt fagene hænger sammen. Mange love hænger godt sammen med forståelsen af økonomi, det kan for eksempel være en problemstilling som: ”Hvor går bagatelgrænsen?” Det er en juridisk problemstilling, som ofte er baseret på økonomiske beregninger, og har man ikke forstået økonomien, kan man heller ikke drage en korrekt juridisk konklusion.

Mine råd

1
Når man starter på studiet er det vigtigt at være nysgerrig. Det er i høj grad ens eget ansvar, hvordan man tackler det, både i forhold til læring og i forhold til det sociale miljø. Det er derfor vigtigt, ikke at holde sig tilbage, men at spørge sine medstuderende, vejleder og underviser om de uklare spørgsmål, for i sidste ende står man selv med ansvaret for, hvordan man har det på CBS.