I can help with

  • Tage på udveksling
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
Contact me

My choice

Da jeg skulle vælge uddannelse, var jeg meget i tvivl, men jeg vidste at det skulle være noget med matematik. Samtidig kunne jeg godt lide økonomi, men det efterlod stadig mange forskellige muligheder. Efter at have snakket med flere studerende på forskellige uddannelser blev jeg overbevist om at HA(mat.) var det rigtige for mig.

Jeg følte at den lige fordeling mellem erhvervsøkonomi og matematik var rigtig god, sådan at det ikke blev for ensidigt. Yderligere er der mere fokus på anvendelsen af matematikken frem for det teoretiske, selvom det selvfølgelig også bliver gennemgået. Det var noget der tiltræk mig meget, da jeg godt kan lide at se hvad jeg kan bruge det jeg lærer til.

Mulighed for udveksling var også noget som var meget vigtigt for mig, så jeg undersøgte derfor hvilke universiteter CBS har et samarbejde med og blev positivt overrasket over mængden af rigtig gode partneruniversiteter.

Samtidig var alle dem jeg havde snakket med glade for det sociale miljø på uddannelsen.

My programme

Der mange ting jeg er glad for ved min uddannelse. Det faglige indhold er utroligt spændende og vores undervisere er gode til at gøre det relevant og konkret, sådan at man ved hvordan det bruges ude i den virkelige verden. Man kan ofte blive overrasket over hvad nogle af de ting man lærer faktisk kan bruges til, hvilket blot gør det endnu sjovere at lære.

På studiet er der stor mulighed for at man kan tilpasse den måde man lærer på sådan at den passer til en selv. Det kan være ved at gøre meget brug af en studiegruppe eller det kan være meget selvstændigt. Det er noget jeg utroligt godt kan lide, og jeg gør selv brug af forskellige metoder alt efter hvilket fag det er. Det hænger også sammen med at man selv bestemmer meget over sin tid, hvilket kan kræve disciplin til tider, da det også er op til en selv at få læst til forelæsningerne. Det var noget jeg i starten skulle vænne mig til.

Det sociale miljø på studiet er utroligt fedt, og man lærer mange at kende på tværs af årgangene. Det betyder også at man altid kan få hjælp fra sine studiekammerater, hvis der er noget man ikke forstår. Vi konkurrerer ikke, men hjælper derimod hinanden.

My advice

1
Du skal være sikker på at uddannelsen er noget der interesserer dig. Det kan være svært at vide på forhånd, men vigtigst af alt skal du kunne lide matematik, da det ellers bliver meget svært at komme igennem studiet.

2
Engager dig i det sociale liv på studiet, så bliver hele uddannelsen både sjovere og nemmere.

3
Bliv god til at planlægge din tid. Der kan til tider være meget man skal nå på studiet, og man gør det meget nemmere for sig selv ved at være forberedt og planlægge sin tid ordentligt.