Jeg kan hjælpe med

  • Studiemiljøet på CBS
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
Kontakt mig

Mit studievalg

For mig havde CBS altid været et oplagt skridt efter gymnasiet. Trods dette vidste jeg i realiteten ikke meget om stedet, og må ærligt indrømme, at jeg startede med en lang række af de klassiske fordomme.

Jeg startede min søgning efter mit perfekte studie efter jeg afsluttede gymnasiet i 2013 – netop det år HA Pro blev oprettet. Jeg var fra start opsat på, at projektledelse var skræddersyet til mig, men var fast besluttet på først at holde et sabbatår.

Jeg har altid brændt for at skabe ting. At tage initiativ, styring og ansvar for at se ting gro og blive bedre. Med forventning om, at netop denne uddannelse ville styrke disse kompetencer søgte jeg HA Pro og kom ind!

Mit studie

I mit første år på CBS har jeg lært umenneskeligt meget. HA Pro er et studie, der i høj grad præges af selvstændige personligheder med stærk drivkraft. Dette mærkes især i undervisningen der kendetegnes ved energi, aktivitet og engagement!

Fagligt har jeg været utrolig positiv overfor uddannelsen. Selve strukturen i uddannelsen lægger op til at fagene spiller sammen, og giver derfor dynamik på tværs af undervisningslokalerne. Der arbejdes ofte med selvvalgte projekter og cases, hvilket er med til, at vi som studerende selv er med til at påvirke undervisning, hvilket er utrolig spændende.

Selvom det faglige på studiet har været en stor succes, må det sociale siges at være en endnu større. På HA Pro og CBS generelt eksisterer en bred fællesånd, med en lang række mennesker, der er villige til at yde lidt ekstra for at deres medstuderende får det lidt federe. Dette understreges gennem de utallige muligheder du møder i din gang på CBS, om dine interesser er sport, aktier, teater eller noget helt andet, så finder du det her.

Hvis man søger HA Pro skal man være opmærksom på, at studiet indebærer administrativt sammensatte grupper, hvilket vil sige, at man ind til 4. semester ikke selv kan vælge gruppe. Dette er for mange naturligt skræmmende. Mine erfaringer med dette er dog udelukkende positive, og måske, for mig, et af de vigtigste aspekter ved uddannelsen. Jeg er selv havnet i grupper, der har fungeret utrolig godt og nogen meget mindre godt, men begge oplevelser har givet mig dyb indsigt i mig selv, og hvordan jeg ren praktisk kan håndtere de situation et dysfunktionelt gruppearbejde kan medføre. En evne der i høj grad gavner mig i erhvervslivet. Hver ikke bange for grupperne!

Mine råd

1
Kend dig selv. Kend dine grænser, dine styrker, dine svagheder, og især kend dine prioriteter.

2
Engager dig. Engager dig i det sociale, deltag i introforløbet(!!!), meld dig ind i udvalg, lær nye mennesker at kende. Engager dig i det faglige, både inden og uden for undervisningen.

3
Find din egen balance. Der ingen opskrift på hvordan den findes, så kast dig ud i det, opsøg udfordringer og mon ikke du så lærer en masse på vejen. Dette er absolut det sværeste ved at være studerende på en videregående uddannelse, men også det klart mest essentielle.