Jeg kan hjælpe med

  • Være aktiv i studenterorganisationer
  • Studiemiljøet på CBS
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
Kontakt mig

Mit studievalg

Mit uddannelsesvalg var ikke det mest gennemtænkte, jeg tog lidt en chance. Jeg ved, at jeg finder det meste interessant, så jeg valgte ikke at kigge på for mange forskellige uddannelser, for det ville bare have forvirret mig.

Jeg vidste, at jeg ville læse noget med politik, gerne med en international vinkel, og derfor virkede International Business and Politics oplagt. På uddannelsens side på CBS.dk lister de mulige fremtidige karrierer, og det ramte virkelig plet for mig.

Det betød meget for mig at skulle studere på CBS, da skolen har et godt internationalt ry, hvilket er en fordel, hvis man satser på at arbejde uden for Danmark.

I forhold til det sociale havde jeg forberedt mig selv på at skulle møde en masse nye og forskellige mennesker, at være åben og engageret, hvilket virkelig var en fordel, da det udover at være spændende også er hårdt og krævende at få så mange nye indtryk på en gang.

Jeg tror ikke, at jeg på noget tidspunkt har været for alvor i tvivl om mit uddannelsesvalg, men det er heller ikke noget, som jeg har tænkt meget over. Jeg tror, at jeg ville kunne føle, hvis jeg var i tvivl, og hvis ikke, så er der ikke nogen grund til at bekymre sig om det.

Mit studie

Jeg har været rigtig glad for IBP i det sidste år, selvom mange ting er kommet bag på mig. Mest af alt er jeg bare glad for at lære, og det synes jeg er vigtigt, når man skal igennem fag, som hverken virker specielt interessante eller relevante – og de fag vil man altid ende med at have, lige meget hvilken uddannelse man vælger.

Jeg valgte min uddannelse på grund af politikken og det kom bag på mig, hvor meget business vi rent faktisk har. Det kan være lidt hårdt, hvis man ikke er vant til de fag, især de matematisk tunge som Micro- og Macro Economics – et godt tip, få opfrisket matematikken! Det skulle jeg i hvert fald have gjort…

Man bliver helt sikkert udfordret på IBP. Hvis ikke det er business-fagene eller matematikken, så er det måske det med at møde så mange forskellige mennesker, som har helt andre baggrunde og holdninger end dig selv. Men det er virkelig noget af det, som gør uddannelsen så interessant og lærerig – ikke bare fagligt, men også menneskeligt.

Jeg fandt det meget befriende og bekræftende pludselig at gå i skole med så mange andre dedikerede og engagerede unge mennesker, hvilket jeg nogle gange har savnet. Det kan være svært ikke at være den bedste i klassen og ikke at få tolv i alt, men til gengæld er der altid nogen, som kan relatere og som gerne vil læse ekstra meget sammen med dig før næste eksamen, og det er det hele værd.

Mine råd

1
Studievalg: tænk over dit valg af studie inden du søger ind, men vær også bevidst om, at du aldrig kan vide, hvordan det passer til dig, før du er der. Der er ikke nogen skam i at have valgt forkert, men det er heller ikke sjovt at skulle sige farvel til ens venner og starte forfra.

2
Det sociale: selvom det er hårdt og skræmmende, så gør dit allerbedste for at være åben og imødekommende. Det med at have venner er en stor hjælp! Uden mine veninder ville jeg ikke dukke op til halvdelen af forelæsningerne eller vide hvornår jeg skulle til eksamen.

3
Når det bliver hårdt: lad vær med at give op – med det samme i hvert fald. Der kommer til at være tider, hvor det er svært og hårdt og ikke specielt sjovt, men sådan er (studie)livet nogle gange. Så længe det bliver godt og sjovt igen på et tidspunkt.

4
Få en opfrisker inden studiestart: Personligt vil jeg bestemt anbefale at opfriske matematik på den ene eller anden måde, hvis det er noget tid siden, at du har haft det. Det kan også være en mundfuld pludselig at skulle studere på engelsk, så det kan man også forberede sig på.

5
Tag det stille og roligt: det kan være fristende at melde sig ind i alle klubberne på CBS, deltage ved alle debatterne og gå i gang med at lede efter det perfekte studiejob med det samme, men slap lige af. Du gør dig selv en kæmpe tjeneste, hvis du får styr på det faglige og dig selv, før du går amok med alt det andet.