I can help with

  • Være aktiv i studenterorganisationer
  • Være ny i København
  • Studiemiljøet på CBS
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
Contact me

My choice

At tage et studievalg kan være svært. Jeg har haft overvejet en bred vifte af uddannelser.

Da jeg gik ud af folkeskolen, troede jeg, at jeg skulle være journalist. Så jeg valgte den samfundsfaglige linje på gymnasiet. I løbet af 2.g troede jeg, at jeg skulle læse til bygningsingeniør, så jeg hævede Matematik til A-niveau og Fysik til B niveau i 3.g. I løbet af mit sabbatår fandt jeg ud af, efter lange overvejelser, at jeg ville læse Dansk. Jeg færdiggjorde to semestre på Dansk studiet på Københavns Universitet, da jeg besluttede mig for, at det ikke var det rette for mig. Jeg savnede det matematiske og det politiske aspekt. Jeg havde aldrig overvejet, at CBS skulle have et studie, som ville passe til mig. Men som 21-årig kiggede jeg for første gang på de uddannelser, som CBS tilbyder. Her opdagede jeg studiet ”International Business and Politics”, som kombinerer min interesse for den internationale politiske verden samt det matematiske aspekt. Nu er et år gået, og jeg er endelig sikker på, at jeg har valgt det rigtige studie. Så nogen gange bliver man nødt til at tage forkerte valg, før man ved, hvad der er det rigtige valg. Og det er okay.

My programme

Den største overraskelse ved at starte på International Business and Politics er, hvor meget det sociale fylder på uddannelsen. Hvis man har lyst, er det muligt at deltage i adskillige sociale aktiviteter i løbet af et semester, som er for hele studiet. Dette skyldes studenterorganisation, IBP Union, som er drevet af engagerede IBP studenter. Herunder er der både IBP Social og IBP Academic, hvor man har mulighed for at melde sig som frivillig. Der bliver engageret alt fra Galla, julefrokost og Quiz-aftener til CV-workshops og virksomhedsbesøg.

Det kan være hårdt og svært, at få tid til at kombinere alle sine interesser med et krævende studie. Men for mig har det været vigtigt at finde en god balance mellem at studere, være en del af IBP Social og CBS Sport, have et arbejde og bruge tid med venner og familie. Denne balance er essentiel for, at jeg bevarer min motivation og interesse for det krævende studie.

My advice

1
Du skal ikke vælge et studie, bare fordi du kan, eller fordi det forventes af dig. Vælg et studie som du finder spændende og interessant. Et studie hvor du frivilligt har lyst til at læse og vide mere omkring emnet.

2
Engager dig! Der findes et hav af organisationer, som man kan være medlem af, eller begivenheder som man kan deltage i på CBS og på dit studie. Livet på CBS bliver så meget sjovere.

3
Brug dine medstuderende. Det faglige kan være både hårdt og omfattende. Men det er nemmere at komme igennem det, hvis man hjælper hinanden og for eksempel danner studiegrupper.