I can help with

  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
Contact me

My choice

Da jeg afsluttede gymnasiet, vidste jeg at jeg skulle læse noget med enten økonomi eller jura. På daværende tidspunkt havde jeg ikke tænkt over at jeg kunne læse en kombination af begge dele, hvorfor mit valg faldt på Økonomi (ved Københavns Universitet).

Allerede i løbet af første semester på Økonomi uddannelsen kunne jeg mærke at det var den ”forkerte” uddannelse for mig. Jeg talte derfor med en studievejleder, som anbefalede mig at se nærmere på CBS’ uddannelser.

Af de mange uddannelser på CBS fandt jeg frem til HA(jur.) da den jo netop gav mig mulighed for at få en kombination af både økonomi og jura. Jeg kontaktede en mentor fra studiet, talte med stuevejlederne på uddannelsen samt deltog i åbent hus og blev endnu mere sikker på at HA(jur.) var (og er) den rette uddannelse for mig.

My programme

Det som jeg er mest glad for ved HA(jur.) er klart kombinationen af økonomi og jura. For mig fungerer det rigtig godt at jeg får noget variation i min uddannelse, hvilket man får på HA(jur.) da man både arbejder med juridisk og økonomisk metode. Det fungerer godt at jeg kan skifte over til noget helt andet, fx noget økonomisk teori, efter at have siddet med en juridisk case længe.
Desuden synes jeg at det giver rigtig god mening at have forståelse for begge områder om så man ender med kun at arbejde med det ene område.

Det mest udfordrende ved HA(jur.) er klart de mange eksamener, som vi har ca. hver 3 måned. Det kan godt være svært at overskue hvordan man skal nå at forstå hele pensum på så kort tid, men min erfaring er at man må gøre sit bedste også tage det som det kommer. Det er vigtigt (og svært) ikke at spekulere for meget på eksamenerne men i stedet forsøge at fokusere på fagets indhold i undervisningsperioderne.

My advice

1
Det er vigtigt at man følger sin mavefornemmelse igennem hele ens uddannelsesvalg. Der er ikke noget galt i at skifte uddannelse eller vælge en uddannelse som andre ikke mener man skal vælge. Det er trods alt dig som skal gå på den i 3-5 år og derfor også dig alene som skal vælge den.

2
Det er en god ide at deltage i introforløbet! Her får man nemlig god mulighed for at lære de andre studerende at kende inden studiet for alvor går i gang.

3
Til hverdag er det vigtigt at tage det roligt, så man ikke går rundt og stresser 24/7. Selv i pressede perioder vil jeg anbefale at man giver sig selv tid til at holde fri så hovedet kan få ro til at lade op.