I can help with

  • Tage på udveksling
  • Være aktiv i studenterorganisationer
  • Studiemiljøet på CBS
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
Contact me

My choice

En tidlig interesse for økonomi og erhvervslivet dikterede hurtigt, at CBS var stedet, hvor jeg skulle læse min bachelor. Der var naturligvis mange forskellige bachelorprogrammer på CBS, og mit valg af studie faldt på International Business af to årsager:

  1. Jeg ønskede at studere med ambitiøse og ligesindede mennesker
  2. Jeg ønskede et studie på engelsk med et internationalt perspektiv

Jeg er desuden en jordnær person, og i den anledning var jeg en anelse nervøs for, om det sociale studieliv på IB ville passe til mig og min personlighed. Mine bange anelser faldt dog hurtigt til jorden, og jeg har erfaret, at IB er et studie fyldt med alverdens spændende og imødekommende personligheder.

Jeg tilbragte tre måneder på University of California, San Diego, hvor jeg blandt andet studerede mikroøkonomi, før jeg startede på IB. At studere økonomiske fag på engelsk i en mangfoldig kultur bekræftede blot at IB var det rigtige valg for mig.

My programme

Jeg hører ofte folk sige at ”International Business ’bare’ er HA Almen på engelsk”. Dette passer ikke. Forskellene er utallige – et eksempel er quarter-strukturen på IB. Denne dikterer et intensivt og fokuseret studieforløb, hvor man aldrig har et fag i mere end 8 uger. For nogle falder denne studiestruktur ganske naturligt, mens den kræver lidt tilvænning for andre.

IB er desuden et studie med relativt få forelæsninger, hvilket stiller store krav til de studerendes evne til at læse og forberede sig på egen hånd.

Pensumstørrelserne er markant større end, hvad jeg var vant til fra gymnasiet, men hvis man har en oprigtig interesse for sit studie, er de store læselektier alligevel til at overskue.

My advice

1
Justér dine karakterforventninger: Som du garanteret er klar over, kræver det et rigtig højt gennemsnit fra gymnasiet at komme ind på IB. Selvom man har klaret sig fantastisk flot igennem gymnasiet er man nødt til at nedjustere sine karakterforventninger. At få middelkarakterer er helt normalt.

2
Deltag i introprogrammet: Det primære formål med introprogrammet er, at de nye studerende skal lære hinanden og CBS at kende. Det er i denne periode at længerevarende venskaber skabes, og det er derfor noget man ikke burde gå glip af.

3
Strukturer din dagligdag: Den store mængde af selvstudie stiller store krav til de studerendes selvdisciplin. Det kan være en god idé ikke at have et studiejob ved siden af studiet i det første semester, så man har tid til at finde sig til rette i det nye studiemiljø og opbygge effektive studierutiner.

4
Brug dine medstuderende: Dine medstuderende er en enestående ressource, og man kan med stor succes overskueliggøre vanskeligt undervisningsmateriale, diskutere opgaveformidlinger eller bare hygge sig sammen.