Jeg kan hjælpe med

  • Være ny i København
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
Kontakt mig

Mit studievalg

Jeg valgte at læse på CBS, fordi de havde det største udbud af handelsuddannelser. HA PRO var lige den uddannelse jeg ønskede og derfor fulgte CBS med. Jeg læste om universitetet på nettet og tog da også til Åbent Hus, hvilket var meget informativt. For mig var det særligt brugbart at snakke med studerende på linjen og høre dem fortælle om deres oplevelse med studiet.

Jeg var lidt spændt pga. de mange fordomme om CBS, men det viste sig hurtigt at ”den typiske CBS’er” kan være mange ting. Vist er blå, sort og hvid de påklædningsfarver man ser mest på gangene, men ellers findes der ikke mange flere fællestræk end der gør på så mange andre universiteter. Det glæder mig meget at opleve, hvordan der findes en stor alsidighed – i hvert fald på HA PRO, hvor jeg går.

Jeg synes CBS er et meget professionelt universitet at gå på. Alt bliver meldt ud i god tid, alt evalueres og tages til efterretning, forelæsningslokalerne er super fine og kantinen tilbyder bedre med end de fleste andre steder. Desuden findes der en lang række studenterdrevne organisationer, som man med fordel kan engagere sig i, for at blive bedre kendt med stedet og menneskerne.

Mit studie

Det mest spændende ved min uddannelse er, hvordan alle fagene overlapper hinanden og giver mening i kraft af hinanden. Alt er i relation til projektledelse, og finder man det spændende, kan man lære indenfor en lang række områder. Projektledelse handler både om finansiering, regnskab og statistik, men også om organisationsforståelse, gruppedynamikker og strategi. Det spænder bredt og kan bruges indenfor IT, festivaller, bygning/konstruktion, velgørenhed, konsulentbranchen og meget mere. Den alsidighed værtsætter jeg.

Det udfordrende ved uddannelsen kan til tider være at kapere så mange forskelligartede fag og forstå fagenes sammenhæng. Her er det godt med dygtige undervisere, medstuderende, studiegrupper og en ledelse af uddannelsen, som tager de studerendes erfaringer meget alvorligt.

På HA PRO synes jeg vi har et særligt socialt fællesskab, i kraft af at vi er så få, og at vi hvert semester bliver blandede i studiegrupper, som bliver givet fra administrationen. Det betyder, at man kender alle og har det godt sammen.

Jeg drømmer selv om at bruge min uddannelse til at lede projekter indenfor organisations- og frivillighedsverdenen. Jeg er særligt vild med HA PRO pga. vores stærke sammenhold (med fagligt stærke og spændende mennesker), de spændende og alsidige fag og de gode muligheder for spændende jobs bagefter.

Jeg synes selv det var svært at flytte hjemmefra og starte på universitetet. Jeg var meget bange for, at jeg ikke var dygtig nok, og at jeg ville savne mine venner og familie hjemme i Århus. Desuden var det meget skræmmende at flytte til en så stor by, hvor jeg havde et meget sparsomt netværk og ikke kunne finde rundt. Desuden var boligmanglen også noget som skræmte mig.

Jeg er heldigvis blevet meget overrasket over at se, hvor hurtigt man kan skabe sig et stort netværk (det giver meget at melde sig ind som frivillig i en af de mange studenterorganisationer) og komme til at kende byen, som har enormt meget at byde på. Så mit råd er: træf ikke det lette valg, men vælg det, som du virkelig ønsker og så tag udfordringen op med de ting, som er svære og nye. Det vil du ikke fortryde!

Mine råd

1
Vælg din uddannelse med hjertet. Den vil bane vejen for det, som du skal lave resten af livet. Vælg ikke efter prestige eller hvorvidt det giver jobs bagefter. Vælg noget, som du finder spændende.

2
Engager dig i studiet fra start! Både i dine medstuderende og i det faglige. Det kan være svært midt i flytning andre ting, men vil hurtigt bære frugt.

3
Brug dine medstuderende. Tal med dem om det, du finder spændende rent fagligt. Reflekter og vær kritisk over for det du lærer – det vil gøre det lettere at huske stoffet og blive ved at finde det spændende.

4
Hold din hjerne i ro og din krop i gang. Gå til noget sport, som du kan lide et par gange fast om ugen – jeg har selv været meget glad for at dyrke yoga. I den forbindelse er det også vigtigt at have en ordentlig læse-stilling, så du ikke får ondt i ryg og nakke. Læsesale er at foretrække. Der kan du koncentrere dig og sidde ordentligt. Tjek den smukke ”Harry-Potter-sal” i Den Sorte Diamant ud, den har jeg selv haft meget glæde af.