I can help with

  • Være ny i København
  • Studiemiljøet på CBS
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
Contact me

My choice

Da jeg skulle vælge studie, var jeg meget i tvivl om (1) hvilket studie, der var det rette for mig, og (2) hvor jeg skulle læse dette henne. Jeg undersøgte mine muligheder, og vidste fra gymnasiet, at jeg godt kunne lide matematik og synes økonomi var et spændende område i samfundsfag. Jeg fandt derfor frem til, at HA Almen kunne være en interessant uddannelse for mig, da denne netop beskæftigede sig med disse fagområder. Derudover åbner HA Almen op for en masse muligheder senere hen, og giver adgang til mange kandidater, hvilket jeg synes var tiltalende, når jeg ikke var helt sikker på, i hvilken retning jeg skulle gå. I dag er jeg rigtig glad for mit valg, og synes det er spændende at prøve fag indenfor forskellige områder. Jeg har allerede gjort mig erfaringer om, hvilke områder jeg synes er særligt spændende og hvilke jeg ikke skal beskæftige mig yderligere med.

I forhold til mit valg omkring, hvor jeg skulle studere, så var jeg meget i tvivl om, hvorvidt jeg ville læse i Aarhus eller København. Jeg besøgte begge universiteter og byer, og endte med at vælge CBS, da jeg fik en god fornemmelse af stedet, godt kunne se mig selv studere der, og synes CBS havde en masse gode tilbud i form af spændende fag, virkelig gode udvekslingsmuligheder og en masse studenterorganisationer man kunne engagere sig i. Derudover virkede det som et sted med mange ambitiøse studerende, men hvor der også var plads til en masse socialt i form af torsdagsbaren, Nexus, og fredagsbarer specifikt for HA Almens studerende. Det var altså mit indtryk og min forventning, at CBS var en skole, der vægtede både det sociale og faglige højt, hvilket jeg synes de lever op til.

My programme

Det mest spændende på HA Almen studiet er det brede udvalg af fag. Man har fag indenfor forskellige fagområder, der alle på en eller anden måde beskæftiger erhvervsøkonomi og erhvervslivet. Der findes både hårde fag i form af statistik, og de blødere fag såsom organisationsanalyse, og netop denne kombination synes jeg er fed.

Det hårde ved HA Almen er de mange eksaminer. Man har flere eksaminer i hvert fag i løbet af et semester, hvilket er hårdt, fordi man skal forberede sig til mange eksaminer i løbet af ét semester. Jeg ser det dog også samtidig som en fordel, fordi man har flere forsøg til at gøre det godt. Det betyder også, at eksamen ikke virker så altafgørende, fordi man skal aflevere flere eksaminer i samme fag og får en samlet karakter i stedet for, at man kun har én chance i form af én afsluttende eksamen. De mange eksaminer kan virke overvældende, særligt i starten, hvor man stadig er ved at finde sig til rette på studiet, finde ud af, hvordan man læser bedst og hvem man arbejder godt sammen med. Alt dette skal nok blive nemmere henad vejen, og man er i samme båd som ens medstuderende, hvorfor det hele bliver lettere, hvis man blot hjælper hinanden med at komme godt igennem det.

Da jeg startede på HA Almen var jeg overrasket over mængden af matematik, og skulle lige vænne mig til at arbejde med matematik som et redskab efter at have holdt to sabbatår. Det gik heldigvis hurtigt med at komme ind i tingene igen, fordi man beskæftiger sig med det i langt de fleste fag. Derudover holder CBS et brush-up kursus, hvor de gennemgår de vigtigste emner. Det vil jeg klart anbefale, at man deltager i, da det er en god måde at få opfrisket matematikken på, hvis det er længe siden man har arbejdet med det. Desuden er der lektiecafé i nogle af fagene, hvor man kan søge hjælp. Ligeledes er det min oplevelse, at ens medstuderende også gerne hjælper én, hvis der er noget man har svært ved.

Det sociale på HA Almen er rigtig godt. Man bliver taget godt imod som ny studerende gennem et fedt introforløb, hvor man har rig mulighed for at få skabt en masse sociale relationer. Derudover er der fredagsbarer, julefrokoster, spændende arrangementer og foredrag som man kan deltage i med sine medstuderende. Generelt er der en rigtig god kultur på studiet, hvor man hjælper hinanden og er gode til at holde hinanden op i de hårde eksamenstider. Man får hurtigt et stærkt sammenhold på ens hold og i ens studiegruppe, hvilket både kommer én til gode i forhold til det faglige og sociale.

My advice

1
Deltag i introforløbet og prioritér det sociale, så man får en god starte på studiet. Det bliver nemmere og sjovere at komme igennem studiet og de hårde perioder, hvis man samtidig har det godt socialt.

2
HA Almen er et godt studie, hvis man ikke har lagt sig helt fast på i, hvilken retning man vil gå, men ved, at man synes økonomi er et spændende område. Uddannelsen præsenterer én for nogle forskellige fagområder undervejs, og åbner op for en masse kandidater senere hen, så man til den tid kan vælge den retning, man synes er mest interessant.

3
Sørg for at komme godt fra start med læsning, og i hæng, så man ikke pludseligt falder bagud. Det kan godt tage tid at finde den studieteknik, der passer bedst til én selv, så prøv dig frem med forskellige metoder indtil du finder ud af, hvor og hvordan du lærer bedst.