Jeg kan hjælpe med

  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
Kontakt mig

Mit studievalg

Efter gymnasiet flyttede jeg til København for at arbejde et år inden jeg ville søge ind på universitetet. Derfor ville jeg også rigtig gerne læse i København – jeg var dog meget i tvivl om hvilket studie jeg ville søge ind på. Jeg overvejede både statskundskab, økonomi og jura på Københavns Universitet, men endte med at vælge IBP, da det kombinerede to a mine store akademiske interesser: politik og erhvervsøkonomi. Derudover kunne jeg rigtig godt lide det internationale perspektiv som IBP har. En anden ting der bidrog til at jeg valgte IBP var, at jeg hørte at det sociale miljø på IBP var blandt de bedste på CBS – især i kraft af studieforeningen, IBP Union.

Et af mine største forbehold da jeg overvejede IBP var, at alting foregår på engelsk – både undervisning og eksamener – og jeg følte mig ikke sikker på, at mine engelskkundskaber var gode nok til det. Delvist af den grund besluttede jeg mig for at flytte til London i fem måneder i løbet af mit sabbatår. Efter at have læst på IBP i et år nu, har jeg dog fundet ud af, at det på ingen måde er en uoverkommelig forhindring at studiet er på engelsk – det kommer hen af vejen, og til sidst ender man med at glemme hvad visse ting hedder på dansk…

Mit studie

Det sociale miljø på IBP er bestemt rigtig godt. IBP Union organiserer fede arrangementer såsom IBP Galla og vores årlige IBP/IB skitur, og derudover er studiet fyldt med både intelligente og engagerede mennesker, som giver et rigtig godt studiemiljø.

Men IBP handler ikke kun om fede sociale arrangementer – det handler rigtig meget om at læse og studere, og jeg synes det er et fagligt krævende studie. Jeg tror at den største udfordring for mig ved at gå på IBP har været mængden af eksamener, og at lære at håndtere det konstante pres som de lægger på en. Både fagene og eksamenerne er svære og krævende. Det nødvendiggør at man er klar på at yde en indsats, men også at man aktivt overvejer hvordan man vil prioritere de forskellige ting i ens liv – studiet, arbejdet og det sociale liv – så man sørger for, at det hele ikke går op i at studere.

En anden udfordring for mig har været at forstå hvorfor jeg læser IBP, og hvordan de forskellige akademiske elementer af studiet hænger sammen. Jeg tror dog at jeg nu på mit andet år er begyndt for alvor at forstå sammenhængene imellem fagene, og hvorfor det giver mening at læse både ”business” og ”politics”. Disse sammenhænge er en af de ting jeg nu er kommet til at synes bedst om ved IBP. Derudover gør det faktum at det akademiske indhold varierer så meget fra fag til fag, at de mange timers læsning bliver nemmere, fordi man kan variere imellem forskellige typer af læsning og opgaver – for eksempel imellem matematiske opgaver i mikroøkonomi og meget teoretisk læsning i ”political science”.

Hvis man kigger ud over alle de her ting, så er den vigtigste ting hvis man overvejer at læse IBP, at man er interesseret i ”business” og ”politics” – resten kommer hen af vejen, da IBP er fyldt med engagerede studerende, som vil gøre dine studier sjove, og som altid kan hjælpe dig igennem svære fag og eksamener.

Mine råd

1
At have en studiegruppe/studiemakker har været uvurderligt for mig - så jeg synes helt sikker man skal overveje at prøve det af.

2
IBP er et krævende studie, men det er vigtigt at huske også at prioritere andre ting end at læse.

3
Hvis man overvejer IBP, skal man ikke lade sig skræmme af at det hele er på engelsk - man vænner sig hurtigt til det.