Jeg kan hjælpe med

  • Studiemiljøet på CBS
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
Kontakt mig

Mit studievalg

Jeg var meget I tvivl om hvad jeg ville efter min HHX, i det hele taget vidste jeg ikke hvad jeg ville være når jeg blev “gammel”. Så jeg valgte at tage et sabbatår i London hvor jeg arbejdede for en dansk virksomhed. Det var en vildt god oplevelse, som jeg stadig i dag tænker meget tilbage på, men udover det gjorde det mig også klogere på hvad det var jeg var interesseret i at læse.

Jeg fandt ud af at jeg helt klart skulle studere noget der havde et internationalt perspektiv, både i forbindelse med de fag der blev tilbudt og endnu vigtigere hvilke universiteter de tilbød på udveksling!

Jeg havde også lært at jeg var virkelig motiveret af at have prøvet at arbejde fuldtid og have brugt nogle af de ting jeg havde lært på HHX i virkeligheden. Her fandt jeg ud af at B.Sc. International business havde oprettet en ny linje, som kombinerede de akademiske studier med arbejdserfaring.

Så jeg besluttede at dette studie måtte være det helt rigtig for mig, og det var faktisk det eneste jeg søgte, hvilket i bagklogskab måske ikke var den bedste strategi, men jeg var heldig at blive en del af holde. Jeg vidste faktisk ikke rigtig hvad jeg kunne forvente da jeg synes jeg havde taget en meget hurtig beslutning. Jeg nåede aldrig rigtig at overvejet andre uddannelser, fordi jeg virkelig følte at den her bachelor kunne give mig alt det jeg ønskede mig.

Det betød også at jeg skulle flytte hjem til Danmark efter et virkelig godt år i England, og da jeg kommer fra Jylland er det noget af en udfordring at finde et sted at bo, men min begyndelse in København var i et fint lille værelse hos en familie vens datter, hvilket var perfekt for de meget hektiske intro uger, men jeg fandt heldigvis noget mere permanent efter et par måneder.

Mit studie

IB har helt sikkert været det rigtige program for mig. Men jeg tror, ​​det har både været en kombination af København som den perfekte studie-by, de mange muligheder CBS har at byde på og mine medstuderende på programmet.

Den mest udfordrende oplevelse at starte på IB er den konstante konkurrence mellem de studerende, vi alle er meget ambitiøse, og jeg føler nogen gange, at det kan kommer i vejen for at lære af hinanden og hjælpe hinanden igennem programmet. Det er vigtigt ikke at blive fanget i spillet, og føle at man skal kunne både få 12 i alle fag, arbejde 20 timer om ugen, og deltage i alle de sociale aktiviteter. Men det er også positivt, da det har skubbet mig til måske at studere en lille smule hårdere, og presse mig selv til at lære mere og blive involveret i en masse aktiviteter uden for studiet.

Selv om IB består af en masse af karakter-sultne studerende, ved de heldigvis også hvordan man fester i intro-ugen og vores burn-out fester efter hver eksamen. Dette har virkelig overrasket mig på en god måde, folk er meget udadvendt og ivrig efter at arrangere sociale aktiviteter såsom en fodboldkamp i parken, eller den årlige gallafest. Mange deltager i eller opstarter studenter organisationer uden for IB. Dette er virkelig fedt, men du kan også føle dig lidt forpligtet til at tage en del af alt, men det giver også dig masser af muligheder at vælge imellem. Jeg blev en del af f.eks. IB study-board da jeg ønskede at være med til at forbedre programmet.

Jeg har lige afsluttet IB denne sommer (2014), og jeg kunne aldrig have forestillet mig, hvor meget jeg har elsket mine 3 års studier, og jeg er faktisk lidt trist, fordi jeg ikke er sikker på, at jeg vil finde det på min master. Jeg fortsætter til FIR, Finansiering og Regnskab, jeg synes IB har givet mine mange gode kvalitative fag, nu ønsker jeg at udforske de mere kvantitative fag.

Mine råd

1
Lad være med at vælge IB kun på baggrund a det højre karakter krav, vælg IB fordi du er virkelig interesseret i fagene – du skal bruge 3 år på at studere mange tykke business bøger.

2
Bliv ikke fanget I tanken om at der kun er en måde at studere IB på, skræddersy IB til hvad du ønsker at få ud af programment, f.eks. med udveksling.

3
Tag tidsplanlægning seriøst – du vil blive overrasket over hvor meget tid du bruger på at studere, arbejde og deltage i sociale aktiviteter. Lære at prioritere er super vigtigt!

4
Tag del af de sociale aktiviteter IB har at byde på, især I starten. Det er virkelig sjovt, derudover at finde medstuderende til f.eks. at danne studiegruppe med kan være en stor støtte gennem programmet.