Jeg kan hjælpe med

  • Tage på udveksling
  • Arbejde ved siden af studierne
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
Kontakt mig

Mit studievalg

Jeg har altid vidst, at jeg ville tage min videregående uddannelse på CBS. Grunden til dette var, at jeg har hørt godt om universitetet og særligt hvis man ønsker en god karriere indenfor det private. Jeg var dog i lang tid i tvivl om, hvilken uddannelse på CBS, som jeg skulle tage. Jeg endte derfor med at undersøge de fleste af CBS’ uddannelser, før valget endelig faldt på Interkulturel Markedskommunikation.

Jeg overvejede meget, da jeg startede på universitet, hvordan det ville blive rent socialt, da jeg allerede havde en tæt vennegruppe. Heldigvis, fungerede det rigtig godt socialt og vi er særligt gode til at hjælpe hinanden. Inden jeg startede, tænkte jeg også rigtig meget på, hvor meget jeg mon ville sidde læse og hvorvidt man altid ville kunne nå at læse det hele og altid være ’up to date’. Det er svært at nå det hele, særligt, hvis man skal forstå det hele – dette finder man dog hurtigt ud af samtidig med, at man kommer længere i sin uddannelse.

Mit studie

Jeg valgte IMK, idet uddannelsen har et meget interkulturelt perspektiv. IMK passede perfekt til mig, da jeg altid har elsket at rejse og efter at have rejst i mit sabbatår, var jeg sikker på, at jeg skulle have en uddannelse, som kunne inkorporere et internationalt perspektiv.

Et andet aspekt, som interesserede mig ved IMK var, at uddannelsen er utrolig bred. Dette var et kæmpe plus for mig, da jeg derved havde mulighed for at få undervisning i økonomi, kommunikation, marketing og kultur på en og samme tid.

Det var også særligt tiltalende, at halvdelen af uddannelsen foregår på engelsk, mens den anden del er på dansk. Derved har jeg samtidig mulighed for at forbedre mit engelsk og have mulighed for at bruge det i sammenhæng med erhvervslivet.
Et af de fag, som særligt gjorde indtryk på mig var ”Professional Oral Communication”, som jeg havde på første semester. Faget var på engelsk og havde fokus på både kommunikation og kultur. Derved lærte man, hvordan man kommunikerer i forskellige kulturer ude i erhvervslivet.

Mine råd

1
Det er okay ikke at være god til det hele. Der vil være fag, som du er mindre glad for og så vil der være fag, som du er mere glade for. Det er vigtigt, at det ikke tynger dig ned, hvis der er noget, som er ekstra svært.

2
Lad være med at læse, bare for at læse. Vær opmærksom på, at når du læser, er det vigtigt, at du forstår det, ellers kan det næsten være lige meget.

3
Studietvivl er normalt, så mærk godt efter når du starter og sørg for at give studiet en ordentlig chance, før du måske fravælger det.