I can help with

  • Arbejde ved siden af studierne
  • Studiemiljøet på CBS
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
  • Råd om boligsøgning
Contact me

My choice

Jeg valgte at søge ind på CBS da jeg godt kunne fornemme at min drøm om ren psykologi ikke ville lykkes, derfor begyndte jeg at kigge efter andre uddannelser der lå op ad psykologi og valgte derfor at søge ind på HA(psyk.) – det er jeg så glad for i dag, og jeg har ikke lyst til at skifte til ren psykologi hvis jeg fik valget.

Jeg vidste at det ville være meget nemmere at finde et sted og bo i Odense, men jeg vidste at dette var min drømme uddannelse og derfor så jeg ikke andre muligheder end at gribe chancen og gå ind i den københavnske bolig jagt!

Jeg gjorder mig ikke så mange overvejelser omkring det sociale andet end at jeg vidste der var meget fokus på intro forløbet. Dette gav mig ro i maven, da jeg vidste der ville være en masse socialt i starten, ellers havde jeg ikke gjort mig nogle tanker som sådan.

Da jeg fortalte i min omgangskreds at jeg skulle begynde at læse på CBS blev jeg mødt med de gense fordomme om skolen – snobberi og jakkesæt. Jeg havde dog selv ikke de store fordomme, forventninger, jeg tror jeg var meget åben og så klar til at starte på skolen, at jeg det ikke var det der fyldte super meget. Jeg blev mødt med en stor åbenhed på HA(psyk .) og blev overrasket over hvor fed en energi der er på denne uddannelse. Alle er meget åbne og interesseret i at lære hinanden at kende, det tror jeg ikke jeg havde forventet, men det blev en virkelig fed positiv overraskelse. Dog vidste jeg godt, at psyk er en af de blødere uddannelser.

My programme

Det mest spændende ved min uddannelse er samspillet mellem psykologien og økonomien. Mange spørg ofte hvordan de to fag hænger sammen, her har jeg svært ved at forstå de ikke kan se netop hvor stærkt de to fag hænger sammen.

Det mest udfordrende er til gengæld Matematikken. Mikro økonomi var en stor udfordring, men det er nødvendigt for uddannelse og jeg lærte rigtig meget, både fagligt men også om mig selv. I en eksamensperiode hvor man virkelig kæmper med et fag men kommer fint igennem giver en helt speciel energi. Det var hårdt i løbet af semestret, men det gav meget bedre mening da vi afsluttede faget før sommeren.

Selvdisciplinen kan også være hårdt. Jeg kan hurtigt fylde min hverdag med arbejde, kaffe aftaler og alt muligt andet end at læse. Det kræver noget af en selv, det kræver planlægning og struktur.

Jeg er især glad for især det sociale på min uddannelse. Jeg blev meget overrasket over hvor socialt CBS er, der er mange muligheder her på skolen. HA(psyk.) er også en meget social uddannelse, og jeg tror først at jeg er blevet bevidst om hvor vigtigt det er i min hverdag, efter jeg er startet.

Jeg har altid interesseret mig meget for psykologien, og da jeg ikke fik muligheden for at læse ren psykologi blev det HA(psyk.), hvilket jeg i dag er så glad for. Jeg tror denne uddannelse passer til mig, da vi beskæftiger os med det raske menneske fremfor det syge menneske – og det tror jeg er en vigtig faktor i min hverdag. Jeg vil ud og arbejde med menneske – f.eks. HR og rekruttering

My advice

1
Ha(psyk.) er en uddannelse med meget læsning og selvstudie. Man skal ikke vælge CBS hvis man ønsker en skoledag fra 8-15. Vi har ikke mange timer om ugen, og derfor kræver det at man selv får læst og bruger sine fritimer til det.

2
Jeg tror man skal synes det er en fed energi at være blandt så mange dedikerede mennesker, for at passe godt ind på min uddannelse. Man skal ikke lade sig skramme, men mere fascinere af at være omringet af kompetente dygtige mennesker som stiler højt.

3
Sørg for at have fri til at være 100% til stede ved studiestart (introforløbet). Jeg var så glad for jeg ikke havde job på det tidspunkt. Især når man er tilflytter. Det er i intro ugerne at man virkelig får muligheden for at være social og lære alle og kende.

4
Noget af det, som får min hverdag til at fungere er mit stærke sociale netværk her på studiet. Det er det der gør at jeg elsker at komme til forelæsning og øvelseshold. I pauserne hygger vi og drikker kaffe – det er rart at vide der er nogen der venter på en. Det er en vildt fed hverdag jeg har her på CBS