I can help with

  • Tage på udveksling
  • Studiemiljøet på CBS
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
Contact me

My choice

Da jeg stod overfor at skulle vælge studie, var HA(jur.) på mange måder det oplagte valg for mig. Jeg havde interesse for både jura og økonomi, hældende lidt mod juraen, og derfor gav uddannelsen super god mening for mig. Det var til et åbent- hus-arrangement, at jeg for alvor begyndte at overveje HA(jur.) frem for jura på KU eller HA almen. Hende, der fortalte om studiet til åbent hus, var så engageret og glad for studiet, at jeg bare måtte vide mere. Så jeg kan varmt anbefale at komme ud og høre mere om studierne, i stedet for blot at læse om dem.

My programme

Ja, det er anderledes at gå på universitet end i gymnasiet, men der er ikke en verden til forskel. Du bliver ikke bare kastet ud i studielivet uden at føle, at du kan finde hoved og hale på det.
Der er forelæsninger, hvor man kan stille spørgsmål, øvelseshold, hvor man løser opgaver, og måske vigtigst, så har man hinanden. Alle står i samme situation.

Under introperioden blev vi inddelt i studiegrupper, som man blev opfordret til at læse op og sparre sammen med. Det har jeg virkelig benyttet mig af, og i min studiegruppe læste vi op til eksamenerne sammen, hvilket gjorde eksamensperioderne meget lettere at komme igennem, og endda super hyggelige til tider.

Socialt har vi et godt sammenhold på studiet. Bl.a. er der aftnerne på Nexus, hvor HA(jur.) altid er godt repræsenteret. Det er en god måde at lære ens studiekammerater bedre at kende på. CBS har også mange ’societies’, som man kan deltage i. Jeg har selv været til arrangementer som koncerter med CBS Jam og vinsmagning med CBS Wine. Det kan varmt anbefales og er en god måde at lære folk at kende fra de andre studier.

My advice

1
Benyt dig af diverse tilbud: Deltag i introperioden, meld dig ind i et society, og tag på Nexus for at møde nye mennesker. Det er med til at danne dit fundament for en god studietid med nye venskaber.

2
Rolig, det skal nok gå. Der er mange sider at læse, men dine forelæsere er der for at gøre dig klogere. Hvis du kommer til forelæsningerne og er koncentreret, er du allerede rigtig godt på vej.