Jeg kan hjælpe med

  • Tage på udveksling
  • Være aktiv i studenterorganisationer
  • Være ny i København
  • Studiemiljøet på CBS
  • Det faglige indhold i uddannelsen
Kontakt mig

Mit studievalg

Hvorfor valgte jeg så CBS?

Efter en rundrejse i Sydamerika blev jeg vildt fascineret af de mange forskellige lande, kulturer og mennesker jeg mødte – og vildt frustreret over jeg ikke kunne kommunikere med dem, for jeg talte ikke noget spansk. Så da jeg kom hjem undersøgte jeg de forskellige muligheder. Jeg var meget skeptisk overfor CBS, men da jeg var til åbent hus på CBS for at høre om Business, Language and Culture og tænkte med det samme: ”Er der nogen der har lavet den her linje personligt til mig?”. Jeg blev rigtig tiltalt af 1) studieretningens faglige bredde. Jeg har altid været god til mange ting, men aldrig specialist til noget, så det var godt med en blanding af økonomi (matematik), sprog og samfundsvidenskab. 2) Muligheden for at komme på udveksling, og 3) Det internationale miljø blandt de studerende.

CBS typen

Jeg var rigtig nervøs for at starte på CBS. Jeg forestillede mig jeg slet ikke ville få nogle venner fordi de alle ville være pop-smarte Københavnere. I dag kan jeg godt se det var vildt fjollet at tænke sådan, for især på min studieretning er der mange som har rejst verden rundt og selv Københavnerne er gode nok (haha). Jeg var rigtig glad for introforløbet, for der bliver man tvunget til at komme hinanden ved, og der er mange som heller ikke kender nogen når de starter.

Mit studie

Hvad har været det bedste for mig?

  • Blandingen af fag på BLC. Jeg er vildt glad for mit studie, så jeg er nok lidt farvet i det jeg skriver om BLC, men for mig er det perfekt at vi lærer en lille smule om en masse. På BLC bliver du generalist – ikke specialist, og det passer mig helt perfekt. Jeg synes det er dejligt at ikke alle fagene er politiske eller faglige diskussioner (som i British and American Studies) hvor bølgerne går højt, eller kompliceret økonomisk teori (som i f.eks. mikroøkonomi). Jeg elsker diversiteten i fagene.
  • Udveksling. Mit halve år i Colombia var helt fantastisk og det er den bedste måde at få lært fremmedsproget ordentligt. Det er vildt fedt at komme ud og prøve at læse på et andet universitet, på en anden måde og med andre mennesker. Jeg elskede det!

 

Hvad har været det sværeste for mig?

  • Spansk og områdestudierne har været vildt svære for mig. Jeg havde kun lige haft et års spansk i gymnasiet og jeg var nok ikke klar på det høje faglige niveau af de spansk tekster vi skulle læse og slet forberedt på hvor tidskrævende det ville blive. Til gengæld er det høje niveau også en god måde at blive rigtig god til spansk på men det kræver hårdt arbejde. Selvom jeg syntes emnerne var spændende gjorde sproget det til rigtig hårdt arbejde og det syntes jeg ikke var specielt sjovt. Til gengæld har jeg lært rigtigt meget, og især nu efter min udveksling, føler jeg mig rigtig selvsikker i mit spanske og det er for fedt!
  • Økonomi (hvad er det?) Jeg kommer fra gymnasiet, og jeg var VILDT nervøs for økonomi delen. Jeg vidste ikke engang hvad forskellen var på mikro og marko-økonomi og jeg følte mig så dum. Men størstedelen af dem i min klasse kom også fra gymnasiet så man begynder selvfølgelig fra bunden. Jeg er bare ikke så matematisk, så det er stadig lidt svært for mig. MEN indtil videre har det ikke været så svært at jeg ikke har kunnet forstå det til sidst.

Mine råd

1
Styrk dit spanske så godt du kan inden studiestart! Det var en kæmpe udfordring og de sidste par somre har jeg været i Spanien for at øve og øve og øve.

2
Tag med på rusturen! Selvom du måske synes det virker angstprovokerende at skulle møde så mange nye mennesker på en gang er det alligevel den bedste og hurtigste måde (for mig i hvert fald) at komme til at lære de nye studiekammerater også dem fra andre sprog-hold.

3
Meld dig ind i en studenterorganisation. Det er en fed måde at møde andre CBS’ere og måske arbejde mere med nogle fag områder du synes er spændende eller dyrke en hobby eller interesse. Jeg syntes f.eks. at British and American Studies og politik er vildt spændende og har derfor været med til at starte en organisation som holder store debatter om politiske og økonomiske emner. Derfor vil jeg også opfordre dig til, at hvis der ikke lige er en organisation som passer til din interesse kan du give dig i kast med at grundlægge din egen!