I can help with

  • Være aktiv i studenterorganisationer
  • Studiemiljøet på CBS
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
Contact me

My choice

Jeg valgte at læse på CBS, da jeg ønskede at min uddannelse skulle have fokus på den økonomiske verden. Samtidig havde jeg haft et godt bekendtskab med erhvervsret på HHX, hvorfor jeg legede med tanken om at kombinere de to områder, og her var CBS HA(Jur.) en nærlæggende uddannelse at vælge for mig.Jeg var usikker på om jeg skulle gå fuldt ud økonomi eller jura.

Jeg var usikker på om jeg skulle læse jura på KU eller måske ren økonomi på CBS. Jeg valgte til slut at søge ind på jura på KU som første prioritet og HA(jur.) på CBS som anden prioritet. Jeg fik mit andet valg, og er rigtig glad for at det blev som det blev. Jeg elsker kombinationen af de økonomiske og juridiske aspekter i studiet. Det har for mig givet en bedre dynamik i min uddannelse, og det bliver ikke for meget af det ene eller det andet.

Jeg havde hørt rigtig meget om hvordan de sociale var på CBS. Dette var mest de stereotype aspekter, og de kom heldigvis til skamme. Generelt er alle på CBS meget motiverede i deres uddannelse, men de ønsker bestemt også at det sociale liv leves.
Jeg har fået mange gode venner på min og de forskellige årgange, som man ser til fester, arrangementer eller en øl på Nexus. Jeg syntes generelt, at det sociale sammenhold på CBS er rigtig godt, og alle de forskellige uddannelser er virkelig gode til at socialisere med hinanden. Der er ingen som bliver stillet bedre eller dårligere efter hvilken uddannelse de har valgt at tage. Jeg var meget spændt på introforløbet. Medierne skriver så mange voldsomme artikler og sætter fra tid til anden et skræmmebillede op om CBS introforløb. Jeg havde et meget behageligt og lærerigt introforløb, hvor introvejlederne virkelig formåede at tage hånd om alle.
Du behøver på ingen måde, at være den vilde festabe for at kunne tage med. Jeg drak ikke så meget i løbet af forløbet, men hyggede mig forsat rigtig meget, og fik en masse nye gode venner.

Du bliver på ingen måde presset ud i noget, som du ikke føler dig tryg ved og introvejlederne er uddannede til at sikre sig at alle har en god oplevelse i løbet af forløbet.

My programme

Det mest spændende ved min uddannelse er klart kombinationen af de juridiske og økonomiske aspekter. Du lærer på uddannelse at forstå to forskellige verdener, og kombinerer disse verdener i et produkt som virkelig kan bruges til noget i erhvervslivet. Fagligheden er høj, og det at kombinere jura med økonomi er på ingen måde en let opgave. Det juridiske pensum er voldsomt stort, og du skal lære dette samtidig med at du har et økonomisk fag. Du kommer derfor til at bruge mange timer med læsning, forelæsninger og hjemmearbejde. Vi møder nye og spændende områder hvert kvartal, og de påvirker ens tanker om fremtiden meget.
Jeg har dog som mål, at benytte min uddannelse til et eller andet inden for ledelse. Jeg tror på, at en leder med erfaringer inden for jura og økonomi kan fungere rigtig godt i mange virksomheder. Hvordan vejen dertil bliver, det har jeg dog ingen ide om endnu.

Jeg finder begge fagområder meget interessante, og de er to områder som jeg godt kan lide at nørde lidt med. Dog er det selvfølgelig ikke alle fag, som jeg finder lige interessante, men det kommer man hurtigt igennem.

Det var svært at finde ud af hvordan man studerer ”korrekt”. Jeg havde taget tre sabbatår, og var kommet laaaaangt væk fra den akademiske verden. Så jeg skulle lige have gang i studieteknikken igen, og nærmest lærer at læse en tekst korrekt igen.

My advice

1
Du skal studere dette i minimum tre år, så sørg for at vær ærlig over for dig selv, med om det virkelig er noget som du har interesse inden for og ikke bare noget som dine venner studerer, eller dine forældre siger at du skal studere. Du skal have det sjovt mens du studere, og ikke hade hvert et øjeblik af det.

2
Matematik kommer du på ingen måde uden om på denne uddannelse. HA(Jur.) er ikke lige så krævende matematisk, som mange andre uddannelser på CBS. Dog kommer du igennem nogle forskellige fag, hvor matematikken fylder en meget stor del af det. Så hvis du har mulighed for det, så er det en god ide at læse lidt ekstra matematik inden du starter på studiet.

3
Påtag dig ikke nogen rolle. De mennesker du møder, kommer du formentlig til at kende mange år frem. Så vis hvem du er som person, og ikke hvem du tror de vil have at du er.

4
Påtag dig ikke nogen rolle. De mennesker du møder, kommer du formentlig til at kende mange år frem. Så vis hvem du er som person, og ikke hvem du tror de vil have at du er.