Jeg kan hjælpe med

  • Være ny i København
  • Studiemiljøet på CBS
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
  • Råd om boligsøgning
Kontakt mig

Mit studievalg

”Hva sååå kommer du og studerer sammen med mig på CBS?”, spurgte jeg min lillesøster efter, at hun i år afsluttede med en flot HHX-eksamen. Hendes respons dertil var: ”det tror jeg ikke, at jeg er klog nok til”, dog med et smil på læben. Overraskende nok forbavsede denne reaktion mig ikke, da det var den samme, som jeg sad med inden, at jeg trykkede på den endelige ’Send’ knap med ønskerne for en universitetsuddannelse hos CBS. Det gjorde klart mit valg af studie lidt sværere, at CBS har en så anerkendt status og selvfølgelig også det at skulle flytte til en helt ny by, men så igen… Jeg vidste, at det var lige præcis den uddannelse, som CBS kunne tilbyde mig, jeg ville have. På denne måde forsvandt alle mine andre bekymringer, fordi min interesse var på slutresultatet, nemlig den uddannelse, som jeg ville stå med i sidste ende.

Kultur, sprog og det at drive forretning har længe været en interesse af min. Jeg var af denne grund interesseret i European Business og Business, Language & Culture hos CBS. Valget imellem de to blev relativt nemt for mig, da jeg fandt ud af, at jeg fortsat ville udforske det tyske – under min HHX på den internationale linje valgte jeg at løfte tysk op på A, hvorefter jeg flyttede til Tyskland i et år for at lære sproget, samt tyskernes måde at drive forretning, så hvorfor ikke fortsætte gennem BLC.

Og jeg er så glad for min beslutning! Det at flytte til en ny by har givet mig så mange nye bekendtskaber, tid til at lære mig selv at kende, samt et studie af stor interesse og ja, man er ’klog nok’ til CBS, fordi… man studerer noget, som man selv finder interessant og har valgt.

Mit studie

”Kan jeg godt nå at læse alt det til i morgen?”, sådan tænker jeg ofte, når jeg på min skolekalender kigger morgendagens lektier igennem. Det at tage en universitetsuddannelse er noget anderledens end gymnasiet eller et sabatår; man lærer at prioritere sin tid bedre, finde sin egen måde at studere større mængder bedst på og har mulighed for at deltage til en masse sociale arrangementer alle ugens dage.

Det kan være udfordrende at ville det hele, det er derfor, at man langsomt lærer at vælge ting til og fra. Det bedste ved det er, at der er al mulighed for hjælp at hente gennem studiet; klassekammerater, vejledere, lærer, mentorer, tutorer osv. I mit tilfælde opsøgte jeg hjælp af og til og det hjalp mig meget! At tale med personer, som vidste mere ud fra egne erfaringer, beroligede mig og gav mig ideer til, hvilke metoder, der kunne hjælpe mig i den givet situation.

Derudover var jeg meget positiv overrasket over det sociale miljø på studiet. Vores Fresh Guides gjorde et godt stykke arbejde med at inkluderer alle nationaliteter i fællesskabet fra første dag af intro. Og lige siden har vil beholdt det åbne sind og lukket op for muligheden for nye bekendtskaber og ny viden. Det er en væremåde, som jeg ønsker at viderebringe gennem hele studiet og forsat til min arbejdsplads. Gennem mit studie lærer man, at alle er forskellige og derfor opererer forskelligt, hvilket kan relateres til forretningsverdenen. Mine forhåbninger for fremtiden er at bidrage med min viden i konsulentbranchen med vejledning af kulturelle forskelligheder og optimering af drift over landegrænser.

Mine råd

1
Til jer, som på nuværende tidspunkt står og skal træffe et valg omkring fremtidig studie, vil jeg sige, at man skal gå efter sin mavefornemmelse; hvad finder du interessant? Derved hjælper du dig selv med at finde frem til, hvilket studie bedst muligt dækker disse, samt om det at tage en universitetsuddannelse i KBH kunne være spændende. I forhold til sociale bekymringer, så tænker jeg, at med et åbent sind, så skal man nok klare den.