Jeg kan hjælpe med

  • Være aktiv i studenterorganisationer
  • Være ny i København
  • Studiemiljøet på CBS
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
Kontakt mig

Mit studievalg

Jeg har valgt at læse HA Almen, fordi det økonomiske aspekt tiltrækker mig og så er det også vigtigt for mig at linjen stadig holder mange muligheder åbne i forhold til valg af kandidat.

Efter jeg gik på STX (matematik, fysik og kemi), fandt jeg ud af, at det ikke helt var den vej jeg skulle, og valgte derfor at prøve kræfter med CBS og HA Almen. Jeg har altid været glad for matematik og matematisk anlagte fag og syntes HA Almen lød som et godt valg, grundet den brede vifte af fag og økonomiske viden studiet giver. Selvom jeg ikke før havde haft erhvervsøkonomiske fag, gjorde det egentligt ikke valget sværere for mig, det gjorde bare beslutningen om HA Almen og en bred linje endnu vigtigere. Jeg syntes ikke manglen på kendskab til de erhvervsøkonomiske fag har været nogen fordel eller ulempe, som jeg har tænkt yderligere over, efter jeg er startet på CBS. Tværtimod syntes jeg den matematik, jeg har med fra STX, har hjulpet mig en del i fag som f.eks.  Mikroøkonomi og Managerial Economics.

Mit studie

Jeg syntes, det mest spændende ved HA Almen er, at man får lov til at stifte bekendtskab med rigtig mange fag, samtidig med, at man senere får lov til selv at vælge i hvilken retning man gerne vil specificere sig. Det var og er helt klart det der tiltrækker mig ved uddannelsen og dens potentiale.

HA Almens brede vifte og mængde af fag gør dog også, at det er en hård uddannelse med mange eksaminer. Noget af det mest udfordrende for mig har været, at studiet kræver så meget selvdisciplin, som det gør. Der er ingen, der fortæller dig, hvor meget eller hvor lidt du skal studere, det er op til dig selv – det er en stor omvæltning fra gymnasiet. Et andet aspekt ved studiet, som har været udfordrende for mig, har været mængden af eksaminer. Der er enormt mange eksaminer på HA Almen, som gør eksamensperioderne stressende og intense. Det er bestemt ikke umuligt at læse på HA Almen, hvis man ikke er en haj til eksaminer, så skal man bare være klar på at arbejde hårdt for at komme i mål. Mængden af eksaminer kan også være en fordel. I et fag som Statistik hvor der mange eksaminer, har der også været et par hjemmeprøver. De har for mig været gode at have, fordi de har hjulpet mig til at bestå faget samlet set.

Mine råd

1
Sæt dig selv klare mål for, hvad studiet skal gøre for dig, og hvilke ambitioner du har til det. Lad vær med at lade dig intimidere af, hvad andre får i karakter, men vær tilfreds og stolt af din egen indsats – hvis du altså når det mål du satte dig selv i starten af studiet 

2
I er alle medstuderende, ikke modstuderende – I er et eller andet sted i samme båd, så brug hinanden til at læse sammen, løse opgaver eller prøve studieteknikker af – I lærer med garanti noget af hinanden.

3
Hvis du er i tvivl om det er HA Almen, så tag til Åben Hus arrangementerne universiteterne udbyder og lyt, snak og bliv klogere – det hjalp mig en hel del, da jeg skulle vælge uddannelse.