Jeg kan hjælpe med

  • Være aktiv i studenterorganisationer
  • Studiemiljøet på CBS
  • Det faglige indhold i uddannelsen
Kontakt mig

Mit studievalg

Mit valg af International Business er primært grundet:

I gymnasiet vidste jeg at jeg vil studere noget inden for ”business”, men jeg havde ingen anelse om hvilken bestemt retning jeg vil gå. Jeg valgte derfor at studere IB – et program som jeg ser som meget omfattende, der giver mig mulighed for at prøve enhver rolle i en international virksomhed lige fra revisoren til entreprenøren. Desuden åbner IB også mange døre i forhold til fremtidig valg af kandidatuddannelser, hvilket jeg ser som en stor fordel.

Menneskerne. At studere med mange ambitiøse og velbegavede mennesker var (og stadig er) meget tiltrækkende for mig. På den måde lærer jeg ikke kun ved at sidde til forelæsninger, men jeg lærer også utroligt meget af mine kammerater.

Mit studie

Som nævnt var en af grundende til at jeg valgte IB ens medstuderende. Disse er også en af mine yndlingsting ved IB. Igennem hele mit første år blev jeg imponeret hver gang jeg sad ved siden af nogle til forelæsninger som jeg ikke havde snakket meget med før. Man kommer til at studere sammen med en gruppe mennesker der allerede har opnået en masse i mange forskellige aspekter. Dette ser som en stor motivation. Det kan muligvis lyde en smule skræmmende – det var det også for mig, som ”bare” kom direkte fra gymnasiet og ikke havde lavet meget andet. Det er vigtigt man husker på at alle der kommer ind på IB har fortjent det og har noget forskelligt at tilbyde.

Personligt var det mest udfordrende ved IB ”quarter” strukturen. De ca. 7 uger hvor man har to forskellige fag kan være meget intense. Det kan også gå lidt for hurtigt og man kan savne noget mere i dybden hvis man har et fag man finder meget interessant. På grund af de meget intense uger at vigtigt at strukturere ens quarter da pensum ganske enkelt er for stort til blot at kunne læse de sidste 2 uger. Quarter strukturen har dog også visse fordele. Eksempelvis finder jeg det meget rart at man ”kun” skal fokusere på to fag af gangen hvor man herefter starter på noget nyt – hvilket kan være meget forfriskende.

Mine råd

1
Engager dig socialt:
Både IB og CBS har utallige muligheder for at man kan engagere sig socialt og efter min mening kan man ikke overleve universitet uden dette aspekt

2
Personlige ambitioner:
Man kan meget nemt blive stresset over andres ambitioner, men her er det vigtigt at finde ud af hvad der er vigtigt for en selv.

3
Gør noget andet end CBS:
De næste tre år af ens liv handler om CBS og det er derfor vigtigt at gøre noget udover dette.