I can help with

  • Være aktiv i studenterorganisationer
  • Studiemiljøet på CBS
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
Contact me

My choice

Jeg stod mellem det klassiske valg mellem almindelig jura og HA(jur.). Jeg endte med at vælge HA(jur.) da jeg gerne ville anvende matematik, da jeg elskede faget i gymnasiet. Kombinationen af jura og økonomi gav derfor rigtig god mening for mig, men også fordi det var de erhvervsretlige fag som jeg synes lød mest spændende. Der var fag som man skal have på Jura, som strafferet, familie- og arveret o.lign, som virkelig ikke sagde mig noget så det var ikke et svært valg for mig.

Jeg valgte at læse HA(jur.) på CBS, efter jeg havde været til åbent hus. Jeg synes stemningen på CBS var virkelig fed, og følte ikke at det levede op til ”fordommene”. Det der virkelig tiltrak mig, var hvor meget ekstra man kunne deltage i, fagligt og socialt, hvis man havde lyst til. Det sociale var især vigtigt for mig, så det var utrolig vigtigt for mig at der er så mange udvalg og organisationer på CBS man kan være en del af. Der findes en forening der er henvendt specifikt til HA(jur.) og cand.merc.jur der hedder FEJ, som jeg har været et aktivt medlem af siden introforløbet.

Jeg tror som mange der har hørt rygterne og fordommene om CBS, så frygtede jeg om jeg ville være en type der stak lidt mere ud end de andre hvis jeg ikke havde det stiveste puds på eller stiletter. Den frygt blev fjernet første dag jeg trådte ind på CBS, for der er plads til alle typer her. Ja der er dem der render rundt i suits, men de hører til minoriteten! Det betød rigtig meget for mig, da jeg ikke havde lyst til at skulle stresse over hvordan jeg skulle præsentere mig selv hver dag jeg skulle ind på Solbjerg Plads. Så der er plads til dem der går i pænt tøj, men heldigvis også plads til alle os andre.

My programme

Det mest spændende ved HA(jur.) og cand.merc.jur er samspillet mellem økonomi og jura med fokus på erhvervslivet. Kombinationen af fagene som man har på uddannelsen giver en unik forståelse som man ikke kan få igennem ren jura eller økonomi.

Det mest udfordrende er størrelsen af pensum, da vores pensum er meget større end det der findes på jura. Så man skal have disciplin hvis man skal være helt med på pensum, da det også er svært læsestof. For dem der gik på STX og ikke havde erhvervsøkonomi i undervisningen, så bliver man lidt skræmt i starten over de økonomiske fag. Men det her kommer man hurtigt over hvis man følger undervisningen. For mig var det hårdt i starten at have mikroøkonomi, da det havde været 3 år siden jeg havde haft matematik. Det betød at jeg skulle lægge flere timer når jeg skulle læse pensum og lave opgaver, da jeg lige skulle huske hvordan man anvender matematik.

Denne uddannelse passer mig rigtig godt, da det er et selvstudie. Det betyder at der ikke er så mange forelæsninger og øvelseshold, og deltagelsen i dette er ikke obligatorisk. Det passer mig godt, da jeg lærer bedst ved at fordybe mig i pensum og selv kan bestemme hvor lang tid jeg bruger på det, også har mulighed for at stille spørgsmål til undervisningen.

Det er betyder rigtig meget for mig i min hverdag er FEJ, der er foreningen af erhvervsjurister. De arrangerer en masse faglige og sociale arrangementer hvor man kan sparre og møde folk fra sin egen årgang og de ældre.

My advice

1
Læs op på uddannelsen før du vælger, overraskende mange ved ikke helt hvad det er de går ind til i forbindelse med uddannelse.

2
Sørg for at have en gruppe på studiet man også kan lave sociale ting med. Det er virkelig rart, så det hele ikke behøver at gå op i uddannelse.

3
Mit bedste råd er, at lade være med at tænke at man er alene i det her. Alle har det svært ved forskellige fag, så det handler om at spørge om hjælp.