Jeg kan hjælpe med

  • Studiemiljøet på CBS
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
Kontakt mig

Mit studievalg

Jeg var ret i tvivl om, hvad jeg ville læse efter mit sabbatår. Jeg havde matematik og fysik på A niveau i gymnasiet og mange fra min omgangskreds valgte en naturvidenskabelig uddannelse. Jeg vidste ret hurtigt, at det ikke var noget for mig og begyndte derfor at tænke nærmere over, hvad jeg ville bruge min kommende uddannelse til, og hvilke fag der interesserede mig. Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg ikke var helt klar over, hvad jeg ville, men at matematik og økonomi i hvert fald var noget som jeg fandt interessant. Jeg begyndte derfor at undersøge CBS og deres forskellige uddannelser nærmere.

Mit valg faldt på HA Almen grundet de mange muligheder man har, når man er færdig. Studiet består af en række meget forskellige fag, hvilket betød, at der var plads til flere interesser og at bacheloren åbner op for forskellige retninger, når jeg vil læse kandidat. Man får tid til at afprøve forskellige ting og finde ud af, hvor ens interesse ligger. Det var nok det vigtigste for mig da jeg skulle vælge, da jeg ikke helt præcist vidste hvad jeg ville, men nærmere havde en generel interesse.

Jeg blev ret overrasket over, hvor meget matematik de forskellige fag indeholder, og hvor meget det egentlig fylder. Jeg er rigtig glad for matematik, men jeg skulle lige vænne mig til, at det bruges en hel del  i mange af fagene.

Mit studie

Jeg er meget glad for at mit valg faldt på HA Almen. Det er en utrolig spændende, men også en hård uddannelse, med højt tempo og som kræver meget af ens tid samt energi. Der er utrolig mange eksamener og det overraskede mig lidt. Det mest udfordrende var dog i starten at få ens tid til at hænge sammen. Man bliver nødt til at prioritere og det kan godt tage lidt tid, før man finder en balance.

Jeg er rigtig glad for, at studiet er delt op i forelæsninger og øvelsestimer. Forelæsningerne kan være meget teoretiske, så det er rart i øvelsestimerne, at man får konkrete opgaver. Det har jeg været rigtig glad for i f.eks. statistik, da det forbereder en rigtig godt til eksamen. Det har for mig givet meget mere mening at sidde og arbejde med det i forhold til at snakke om de enkelte formler og teorien bag.

Jeg er virkelig glad for det sociale. Vi er på mit hold rigtig gode til at holde hinanden og humøret oppe. Det betyder meget for mig, at de mennesker jeg ser hver dag, også er nogen som jeg kan snakke om andet end studiet med. Man kommer til at tilbringe en masse timer med ens medstuderende og det er rart, at man efter en øvelsestime i statistik kan tage på Nexus og få en øl. Det giver et pusterum og afbræk som kan være tiltrængt, da studiet nemt kan komme til at fylde meget.

Mine råd

1
Husk at prioriter det sociale. Det er vigtigt at have nogen på studiet som man kan godt socialt med. Det faglige kan blive rigtig hårdt og svært, specielt i eksamensperioderne.

2
Det kan godt tage tid at finde en god studieteknik og finde ud af hvor, hvordan og hvad tidspunkt man læser bedst på. Prøv dig frem med forskellige metoder, det er måske ikke er samme teknik som man brugte i gymnasiet, som fungerer nu.

3
Der er rigtig mange eksaminer og forskellige eksamensformer. Brug dine medstuderende og forsøg dig frem i forhold til studiegrupper. Man er ikke låst fast i den studiegruppe du får givet som start.