Jeg kan hjælpe med

  • Være ny i København
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
Kontakt mig

Mit studievalg

HA (jur.) var min femte prioritet over bacheloruddannelser jeg søgte optagelse på i 2012.

Dagen inden ansøgningsfristen for optagelse på bacheloruddannelser, tilføjede jeg HA (jur.) som min femte prioritet i tilfælde af, at jeg skulle være så “uheldig” ikke at blive optaget på KU på en af mine fire første prioriteter.

Det var ikke kærlighed ved første blik ,mellem HA (jur.) uddannelsen og jeg, men er endt med at blive et lykkeligt ægteskab.

Jeg havde, lige som så mange andre, en ide om hvad det ville sige at studere på CBS. Jeg skulle dog ikke tilbringe mange dage på campus for at indse, at der hverken var en implicit dresscode eller en forventning om at alle studerende holder et abonnement på Børsen.

I dag er jeg lykkelig over ikke at være blevet optaget på en af mine første fire prioriteter, men på HA (jur.). Dette skyldes bl.a. at netop denne uddannelse har vist sig at være relevant i private såvel som professionelle henseender.

Mit studie

HA (jur.) uddannelsen er praktisk anvendelig og ikke blot teoretisk funderet, hvilket betyder at den viden man tilegner sig på uddannelsen nemt kan anvendes på problemstillinger man møder i virkeligheden.

Det faglige miljø på HA (jur.) er godt. Du møder som studerende mange dygtige professorer og uddannelsen er godt tilrettelagt. På tredje år af studiet lærer du at integrere det økonomiske og juridiske fagområde. Det betyder at du indser hvordan disse er relevante i forhold til hinanden og du udvikler her dine kompetence som stud.HA(jur.).

Når du læser HA (jur.) får du et bredt kendskab til hvordan mange mekanismer i samfundet fungerer. Undervejs i studiet har jeg ofte tænkt: “Nåhr.. det er derfor at det forholder sig sådan”, og har efterfølgende følt mig klogere på forhold der påvirker en virksomhed eller person i hverdagen. Denne følelse er meget motiverende og giver derfor inspiration til at åbne den næste bog.

Det er utrolig vigtig at kunne finde inspiration i studiet, da der på HA (jur.) er et stort pensum. Jeg er ikke selv generelt begejstret for at læse, men netop her spiller det en stor rolle, at man studerer noget man overordnet finder spændende.

Der er meget selvstudie på HA (jur.) og du skal derfor være opmærksom på, at det kræver en stor selvdisciplin og det kan derfor varmt anbefales at du fra start bruger lidt energi på at finde en studieteknik der fungerer for dig. Studieteknikken kan løbende forandre sig, men det er en god ide allerede fra start at forholde sig til, at det ikke er den samme teknik som man anvendte i gymnasiet, der vil fungere på universitetet. Her kan man som ny studerende få meget ud af at komme til mentormøderne.

Mine råd

1
Vælg HA (jur.) fordi du synes erhvervsøkonomi OG erhvervsjura er spændende. Du skal huske ikke at negligere det faktum, at HA (jur.) er en kombinationsuddannelse og indeholder begge dele.

2
Det er en rigtig god ide at deltage i mentormøderne på første semester, da ældre studerende har gjort sine erfaringer, som nye studerende kan drage nytte af.

3
Husk at eksamen starter når semesteret starter! Det kan være svært at følge lektionsplanen stringent, men det er en god ide ikke at vente med at læse pensum indtil slutningen af kvartalet, da det så kan være svært at huske hvad man har læst, fordi læsningen bliver for koncentreret.