Jeg kan hjælpe med

  • Være ny i København
  • Arbejde ved siden af studierne
  • Studiemiljøet på CBS
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
  • Råd om boligsøgning
Kontakt mig

Mit studievalg

Jeg valgte dette studie efter jeg var droppet ud fra et studie i Aalborg, der hedder Global  Business Engineering. Jeg valgte det studie i første omgang, fordi jeg synes ”global business”-delen lød spændende – jeg fandt dog ud af, at det ikke var mig alligevel, hvilket fik mig til HA-almen på CBS. Dette valg tog jeg, da jeg indså, at ”global business”-delen stadig var en høj prioritet, men var ikke sikker på, i hvilke forstand. Derfor valgte jeg HA-Almen, da den åbner de fleste døre videre til kandidater og jeg lukker derfor ikke for mange. Derfor var valgte relativt let, da jeg vil holde alle mine muligheder åbne, før jeg tager et endeligt valgt. Grunden til jeg valgte den almene HA var fordi jeg hellere ville kunne noget 100 % i stedet for en kombinations HA, hvor jeg ville føle, jeg blot kunne 50 % på to forskellige faglige områder.

Flytningen var Aalborg til København var ikke et stort problem, da jeg altid har ønsket at komme til København og jeg synes, at introugerne op til studiestart var den perfekte måde at få nye venskaber helt fra starten. Jeg vil dog altid synes det er svært ikke bare at kunne tage hjem til gamle venner og familie, men de erfaringer jg gør mig her i København vil jeg bestemt ikke være foruden!

Mit studie

Jeg er meget glad for uddannelsen, da den er så bred som den her. Mange ser HA-almen som ”det lette valg” på CBS, men man skal bestemt ikke vælge den uddannelse, hvis det er ens opfattelse! Der kræver hårdt arbejde, og især i starten, hvor man føler, at basisfagene, så som mikroøkonomi og managerial economics ikke rigtig giver mening og man ikke føler sig motiveret til at lave det, men det er bare med at komme igennem det og på den anden side begynder det hele at give mening!

Jeg er især glad for, at studiet er delt op i forelæsningstimer og øvelsestimer. Det giver god tid til at afprøve det, man har siddet og forsøgt at få lært, hvilket gør det langt nemmere at forstå og komme videre med, hvis man får lov til at sidde med konkrete opgaver.

Jeg er overrasket over, at mit studie og især mit hold, er så gode til at hjælpe hinanden, når vi alle har svært ved at forstå nogle bestemte emner. Jeg har altid haft opfattelsen af, at CBS var et sted, hvor det var alle mod alle og ingen vil hjælpe hinanden, men sådan er det bestemt ikke – især ikke på HA-almen, hvor vi f.eks. har delt meget brugbare formelsamlinger og guldkorn til statistik, som alle fik glæde af til eksamen.

Denne åbenhed og villighed til at dele har især gjort mit hold til et hold, hvor man er meget sociale, tager tit på torsdagsbaren Nexus og laver mange ting sammen. Det betyder meget for mig, så alt ikke handler om skole og det faglige, men man også føler jeg tryk ved de mennesker man tilbringer mange timer med hver dag.

Mine råd

1
Vær ærlig overfor dig selv om, hvor meget du egentlig kan nå at læse. Min erfaring er, at man på ingen måde kan få at læse ALT pensum og det hele sidder lige i skabet. Prioriter og det er langt bedre at lave lidt med af det hele end alt med fra lidt.

2
Sørg for, ikke at arbejde alene, arbejd sammen i par eller grupper – det hjælper med at komme igennem de hårde tider og man holder hinanden oppe.

3
Tag på Nexus! Det sociale er mindst lige så vigtigt som det faglige, da man på ingen måde kan komme igennem hverdagen, hvis sidder med hovedet ned i en bog hele tiden – og tro mig, fredag morgen til statistik er hård med tømmermænd, men det er det hele værd!