I can help with

  • Tage på udveksling
  • Studiemiljøet på CBS
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Undervisningsformer og eksamen
Contact me

My choice

Jeg valgte CBS, da jeg have gået på HHX og fandt specielt de økonomiske fag som Virksomhedsøkonomi, Marketing, International Økonomi osv. særligt interessante.

CBS var derfor et meget naturligt og sikkert valg for mig. Det var mere studieretningen, som var den svære beslutning idet jeg fandt en del studieretninger interessante.

Jeg diskuterede mine tanker med et par familiemedlemmer og endte med HA Almen idet studieretningen er bred og har lidt af alle fag. Jeg ville dermed igennem min bachelor kunne finde ud af, hvad jeg fandt mest interessant og specialisere mig mere på kandidaten.

Min eneste frygt ved at starte på HA Almen var det matematiske niveau, idet jeg havde hørt det var svært. Jeg havde matematik på B niveau og efter opfriskningskurserne, som blev holdt omkring studiestart, var det ikke noget problem og man kom hurtigt efter det.

My programme

Den helt store forskel for mig fra gymnasie til universitet var, hvor selvstændigt det er at være studerende på universitetsniveau. Det er selvfølgelig muligt (og anbefales) at sparre med sine studiekammerater, men generelt står man på egne ben.

Jeg var yderligere overrasket over mængden af eksamener. Det har både været en god og dårlig ting at have mere eller mindre 2 eksamener i alle fag (nogle fag flere). Den gode side er, at du løbende kan finde ud af, om du er godt med/får læst op på faget. Den Dårlige side er det et hårdt pres hele tiden at føle, at der er en eksamen lige rundt om hjørnet.

Det som var med til at give mig en god start på studie, var introforløbet, hvor man har det sjovt og kommer tæt på sine medstuderende inden man sidder i et forelæsningslokale med 500-600 andre mennesker, som man ikke kender. For mig var det vigtigt at have et socialt liv på mit studie, da det f.eks. hjælper på motivationen til at møde op til forelæsninger og øvelseshold de dage, hvor det var lidt hårdt.

My advice

1
Deltag i introdagene og støt op om det sociale liv på studiet/CBS.

2
Koncentrer dig om dine egne ambitioner og præsentationer og lad være at sammenligne dig selv med andre.

3
Brug din studiegruppe (socialt og fagligt).