I can help with

  • Tage på udveksling
  • Være ny i København
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
Contact me

My choice

Jeg var sikker på, jeg gerne ville læse på CBS efter at have været til Åbent Hus i 2014. Jeg opfattede CBS som et universitet med stor fokus på at uddanne folk til erhvervslivet og samtidig virkede det som et sted med dygtige og ambitiøse studerende og et godt internationalt ry. Jeg havde også været til åbent hus på KU, som jeg også syntes var interessant, men jeg følte, at det var mere akademisk, hvor jeg godt kunne lide, at der hos CBS blev talt meget om karriere.

Som mange andre havde jeg hørt, at CBS skulle være et sted for mange rige nordsjællændere og snobber i jakkesæt. Jeg bekymrede mig ikke så meget ved dette, da det gymnasium jeg gik på i Odense også havde rygte for at være for snobbede rigmandsbørn, hvilket jeg ikke oplevede. Der er sikkert typer på CBS, der opfylder fordommene, men det er ikke noget, der har fyldt særlig meget i min oplevelse af CBS. Mine forventninger var, at jeg kunne møde dygtige og ambitiøse studerende at sparre med, høre om forskellige karrieremuligheder og måske få studiejob sted, og jeg synes at alle disse forventninger er blevet indfriet. Forestillingen om, at der skulle være en bestemt ”CBS-type” har jeg ikke oplevet som sand på min linje, hvor der er mange forskellige typer.

For at læse på CBS skulle jeg flytte fra Odense til København, og jeg havde derfor, som så mange andre, en svær boligjagt. Jeg endte heldigvis med at finde lejlighed på Amager, hvor jeg har 20-30 minutter i metro til de fem forskellige campusser, jeg kan have undervisning på.

My programme

Jeg vidste faktisk ikke helt, hvad jeg skulle forvente i forhold til shipping-studiet, da jeg, før jeg gik til præsentation for uddannelsen på CBS Åbent Hus, aldrig havde så meget som tænkt på shipping som en karrieremulighed. Men jeg synes min uddannelse passer godt til mig fordi shipping-industrien er noget af det mest internationale, du kan komme i nærheden af. Samtidig giver den mulighed for at komme på udveksling i Singapore og i internship hos et shipping-firma og giver samtidig masser af muligheder for at læse en master.

Det mest spændende har for mig været de specifikke shipping-fag (Maritime Economics, Maritime Law, Economic Aspects of Maritime Law), hvor vi har folk fra industrien ude og undervise. Det at have folk, der ikke er ansat på et universitet, men har en masse praktisk erfaring at dele ud af, og det, at vi ikke sidder i en forelæsningssal med 200 mennesker, men i et klasselokale med 10-15 studerende, hvor underviseren lærer at kende os hver især, er vildt fedt.
For mig har noget af det mest udfordrende været, at jeg gerne har villet score høje karakterer. Jeg har ikke oplevet det som særligt svært at bestå nogle fag, men jeg har oplevet det sværere end i gymnasiet at få 12. Jeg har ikke oplevet, at det engelske niveau har været en stor udfordring, men for nogle har de matematiske fag (fx Statistics, Microeconomics, Corporate Finance) været en udfordring.

Jeg synes både det faglige og sociale er godt på mit studie. Vores klasses lille størrelse (16 studerende tilbage) giver mulighed for virkelig at deltage i undervisningen og lære meget af sin underviser. Samtidig gør den lille klassestørrelse, at vi kender hinanden virkelig godt. Jeg føler ærligt talt, at vi er ret forkælede!

Når jeg er færdig med min bachelor vil jeg nok enten gå shipping-vejen og komme i arbejde hos et shipping-firma, eller at gå en mere finansiel ”trader”-orienteret vej og søge ind i commodity trader-branchen. Eller gå direkte på en master i udlandet. Under alle omstændigheder vil jeg gerne læse en master eller MBA på et eller andet tidspunkt.

 

My advice

1
Lad være med at tænke på andres forventninger, men vælg det, du tror, du bedst kan lide. Både i forhold til det faglige indhold, men også i forhold til de folk, der søger linjen. Jeg syntes, fagene og det internationale hos IB lød spændende og kunne godt lide tanken om et ambitiøst studiemiljø, hvorfor jeg også havde den som min prioritet efter shipping. Ellers tænkte jeg egentlig ikke overdrevent meget over uddannelsesvalg, og jeg tror, jeg ville kunne have været glad for en hvilken som helst BSc eller HA, hvis jeg havde læst dem. Jeg kunne godt lide CBS og valgte shipping, fordi det virkede som en interessant mulighed for at få indblik i noget nyt og samtidig holde en masse døre åbne.

2
At beskæftige sig med shipping tror jeg er fedest, hvis man godt kan lide internationalisering og markedstendenser.

3
Vær åben over for folk.