Jeg kan hjælpe med

  • Være ny i København
  • Studiemiljøet på CBS
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
  • Råd om boligsøgning
Kontakt mig

Mit studievalg

Det var rigtig svært for mig, at vælge hvilken uddannelse jeg havde lyst til at læse. Det blev dog klart for mig i gymnasiet, at jeg havde lyst til at læse noget med matematik samt noget med økonomi. Jeg havde til gengæld ingen idé om, hvor meget hver del skulle fylde. Det blev heller ikke lettere, idet jeg fandt hele fem forskellige matematik og økonomiuddannelser, som jeg syntes lød spændende.

Min research startede til åbent hus på CBS, hvor jeg fik indblik i hvor meget selve matematik og økonomien fylder på HA(mat.), men også andre uddannelser, heriblandt HA Almen. Til sidst stod valget imellem HA(mat.) på CBS og økonomistudiet på Københavns Universitet.

For at afklare min tvivl, kiggede jeg dernæst på jobmulighederne efter studiet, og blev ret hurtigt overbevist om, at jeg rigtig gerne vil ud i den private sektor, hvorfor valget blev HA(mat.).

Efter 1 år på CBS kan jeg allerede sige med garanti at dette er mit drømmestudie!

Mit studie

Det mest spændende ved mit studie er helt klart mængden af matematik, der rent faktisk kan bruges i både samfundsøkonomiske og erhvervsøkonomiske sammenhænge. Jeg bliver stadig positivt overrasket over noget matematik man lærer, rent faktisk kan bruges til at løse reelle problemer ude i virkeligheden – til trods for at det virker helt vildt teoretisk, langhåret og tørt.

Udover pensum, så er underviserne samtidig med til engagere os i matematik, fordi de selv er super interesseret i det, og det er bare så fedt! De er nemlig rigtig gode til at fremhæve sammenhænge mellem virkelighed og nørdede matematiske ligninger og formler.

Udover det faglige på studiet, er jeg især glad for det sociale liv her på MØK! Selvom det er et relativt lille studie, er der et stort åbent og hyggeligt miljø på tværs af årgangene. MØK har nemlig et rigtig tæt socialt fællesskab. Det sociale fællesskab har helt klart hjulpet mig med at komme igennem stressede dage. Det er nu rart, at man altid kan være fælles om at drikke øl til de mange arrangerede SMÖK fester og i torsdagsbaren Nexus!

Netop derfor passer dette studie perfekt til mig, fordi ens medstuderende er engagerede i både det sociale MØK fællesskab. Men de er også engagerede i det faglige, hvor man kan være super nørdet omkring matematik – som rent faktisk kan bruges ude i det store erhvervsliv!

Mine råd

1
Eksamensperioderne kan være meget stressende. Det er aldrig sjovt at gå til eksamen. Men ved at se sine studiekammerater som medstuderende, og ikke modstuderende, så kan man sammen komme rigtig langt. Ens venner er guld værd i de pressede dage på studiet!

2
Det er utroligt vigtigt at have gå på-mod. Man skal nogle gange bare hoppe ud i dét. Om det er at tage kontakt til en mentor, eller at spørge ens medstuderende om hjælp til at kunne forstå pensum. Det er rigtig hårdt at gå på universitet, men det bliver så meget lettere hvis man tør at spørge andre.

3
Husk at lade sine batterier op. Det kan være rigtig hårdt at sidde i flere dage i streg - og udelukkende sidde og løse svære ligninger. Derfor er det vigtigt at komme ud og dyrk noget sport, eller lav noget andet som ikke er læsning, gerne sammen med sine studiekammerater. Det skaber nemlig lidt overskud, som man senere får brug for i hverdagen.