Jeg kan hjælpe med

  • Være ny i København
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
  • Råd om boligsøgning
Kontakt mig

Mit studievalg

I min gymnasietid var jeg interesseret i matematik og samfundsfag, der begyndte jeg at udvikle interesse for økonomi. Ideen gennem gymnasiet var, at jeg ville læse økonomi på Københavns Universitet, fordi det lå til højrebenet for mig, og det var der, at mine gymnasiekammerater søgte om optagelse. Jeg endte med at blive lokket til åbent hus på CBS, hvor jeg mødte studerende fra CBS og fik en smagsprøve på hvilke fag og uddannelser CBS tilbyder, de internationale muligheder (f.eks. udveksling) og den mere praktisk erhvervsrelateret tilgang, som CBS besidder.

Jeg endte derfor med at søge optagelse på HA Almen Erhvervsøkonomi, fordi det er en bred uddannelse. I min ansøgningsproces havde jeg nemlig svært ved at specificere studievalget yderligere, fordi jeg i min gymnasietid ikke havde nogle erhvervsøkonomiske fag, derfor var jeg i tvivl om hvad, der specifikt interesserede mig inden for erhvervsøkonomi. Samtidig er fremtidsmulighederne åbne i forhold til job og de mange forskellige kandidatoverbygninger (intet mindre end 14 forskellige). Selv var jeg meget i tvivl om mit studievalg, men er i dag er jeg meget glad for mit valg, fordi fagene er spændende og det er et fedt studie.

Mit studie

Igennem mit første år som studerende på HA Almen har jeg erfaret følgende:

Meget matematik

Mængden af matematik kom bag på mig i begyndelsen af uddannelsen. Matematikken i sig selv er ikke så kompliceret (Har haft Matematik A), men måden matematik anvendes på er forskelligt fra gymnasiet. I gymnasiet var matematik mere læren om den fundamentale matematiske tankegange, begreber og metoder. På HA Almen er matematikken i højere grad et værktøj til forståelsen af de forskellige fag og de forskellige modeller, som man bliver præsenteret for.

Eksamener

Man kommer ikke uden om de mange eksamener, der er på uddannelsen. Eksamener og eksamensperioder er sjældent sjove, men sammen med min studiegruppe og studiekammerater formåede vi at gøre oplæsningen hyggeligere og mere overskuelig, hvilket har hjulpet mig gennem eksamensperioderne. Eksamenstyperne på HA Almen spænder fra alt fra hjemmeopgaver og multiple choice til mundtlige eksamener, som baseres på et eksamensprojekt. Eksamener kommer også løbende gennem semestrene, hvilket jeg har begyndt at værdsætte, fordi det gør, at pensum ikke virker så overvældende, sammenlignet med fag der kulminerer i én eksamen.

Mange forskellige typer

CBS rummer mange forskellige personligheder. Med over 20.000 forskellige studerende er det muligt at finde venskaber og foreninger for en hver smag. Foreningerne er alt inden fra sport, kultur og faglighed. CBS lever altså ikke op til rygtet om, at alle studerende på CBS er ens i forhold til holdninger og stil, som mange går og tror. CBS er meget mere end det, og rummer oceaner af diversitet.

Finde balancen

At finde balancen mellem studieliv og fritid har været den største udfordring for mig. Skelnen mellem, hvornår man har fri, og hvornår man studerer, kan være meget hårfin. Det har derfor været vigtigt for mig, at sætte en tydelig grænse for hvornår jeg studerer, og hvornår jeg holder fri. Denne grænse har jeg sat ved at planlægge mine opgaver og eventuelt læse på læsesal eller cafeer, fordi derhjemme har jeg en evne til at udføre overspringshandlinger.

Mine råd

1
Kom til åbent hus:
Her får du mulighed for at møde studerende fra de mange forskellige uddannelser og få et indtryk af hvad CBS har at byde på. Du kan også få besvaret alle de spørgsmål du går og undrer dig over.

2
Ingen rigtig måde at studere på:
Alle har forskellige præferencer, hvorfor der ikke er nogen rigtig måde at være studerende på. Vi har hver især en optimal måde at få hverdagen til at hænge sammen på, hvorfor måden der fungerer for en ikke nødvendigvis fungerer for en anden.

3
Du er studerende en gang:
Så husk at nyd det og vær åben over for nye bekendtskaber. HA Almen og studietiden på CBS har potentiale til at være de sjoveste, hårdeste og bedste år, men også de værste, så husk på at studiet er, hvad du gør det til.