Jeg kan hjælpe med

  • Være aktiv i studenterorganisationer
  • Være ny i København
  • Arbejde ved siden af studierne
  • Undervisningsformer og eksamen
  • Råd om boligsøgning
Kontakt mig

Mit studievalg

Jeg valgte at læse på CBS fordi jeg før har hørt at det er et godt universitet. Da jeg skulle vælge en uddannelse vidste jeg også at det skulle være noget som inkluderede Kina eller Asien i studierne siden jeg har boet i Asien i nogle år, og da jeg ikke ønskede kun at læse kinesisk som man f.eks. kan på KU, var CBS i virkeligheden et af de eneste universiteter jeg ville vælge. Jeg synes linjen Asian Studies Programme har en spændene kombination af sprog (som er nyttige at kunne, både japansk og kinesisk) og business fag på siden, hvor man lærer både om handel i Asien men også generelle business teorier og koncepter.

En anden grund til at jeg valgte CBS og min linje var helt klart også på grund af det sociale. Jeg elsker internationale miljøer og møde nye mennesker fra andre kulturer, og mit indtryk var at CBS havde dette.

Mit studie

Det unikke ved denne uddannelse er at den kombinerer kinesisk med business. Hvis man vil handle med asiatiske lande er det enormt vigtigt at forstå kulturerne da businessmøder og aftaler ofte kræver at man socialiserer sig med kunden, og her er det vigtigt at du kender til deres kultur og kan kommunikerer med dem på deres eget sprog. På den anden side, er det også denne kombination mellem kinesisk/japansk og businessfag som gør det til en sværere uddannelse, da det kræver at man er godt med sprogligt udover at man skal læse til de andre fag.

Mine råd

1
Et godt råd er at man skal være godt med fra starten, det er ikke en god vane at begynde at læse til eksamen 3 uger før. Selvfølgelig vil man gerne deltage i de sociale begivenheder (det er der også plads til!!), men man skal bare huske ikke at glemme studierne helt, og det kan godt være svært når man lige er startet på CBS.

2
Et andet råd er også at man ikke skal blive alt for stresset hvis man er en af dem som føler at de skal nå at læse alle kapitlerne. Der er rigtig meget at læse og det kan virke helt overvældene, så jeg plejer at sige ”Don’t work harder, work smarter”. Få dig nogle gode læsevaner hvor du får det meste ud af kapitlerne og så er du godt på vej!