I can help with

  • Være aktiv i studenterorganisationer
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Undervisningsformer og eksamen
Contact me

My choice

Dengang jeg afsluttede gymnasiet, tilbage i 2014, havde jeg absolut ingen ide om hvad jeg skulle. Jeg havde en eller anden forventning om, at jeg måske skulle på KU – for det der CBS, det var vist lidt for snobbet til mig. Jeg gik rundt i 2,5 år og spekulerede på, hvad søren jeg skulle. Jeg overvejede bare at blive i servicebranchen, men kunne godt mærke et pres fra mine forældre, om at tage en videregående uddannelse. Jeg er opvokset i Holte, og det var ikke mange der havde mere end ét, højst to sabbatår.

Det var igennem en tidligere kollega, at jeg hørte om HA(Psyk). Da jeg fandt ud af, hvad det drejede sig om, var jeg solgt. Det var jo alt det jeg havde lavet i mine tre sabbatår. Men så kom den, tvivlen omkring CBS. Selvom jeg har mange venner og veninder der læste på CBS, følte jeg alligevel ikke, at det lige var mig. Jeg følte at jeg alligevel kunne sætte de her venner i en boks, enten på udseende eller på væremåde.

Jeg besluttede mig alligevel om at søge – det kunne jo være at HA(Psyk) kunne afkræfte mine fordomme omkring CBS. Jeg skrev min motiverede ansøgning, tog et smut på højskole i Jylland og så blev jeg optaget. Jeg tror aldrig, at jeg har været så glad før. Efter tre år var jeg endelig fast besluttet på at give der her uddannelse et forsøg, og jeg har aldrig fortrudt det et sekund. På HA(Psyk) blev jeg mødt at stor mangfoldighed og solidaritet. Der var ingen, der egentlig skilte sig ud. Det var fedt. Alle de fordomme jeg havde omkring CBS, selvfølgelig bliver de mødt, men jeg har også måtte erkende at jeg har taget fejl. Uanset hvem du er som person, vil du altid kunne finde nogle der sætter pris på dig.

My programme

Jeg har en travl dagligdag på HA(Psyk). Jeg har valgt at prioritere især det sociale på studiet. Hvilket der er masser af. Jeg valgte på første semester at stille op til Studienævnsvalget, her blev jeg meldt ind og jeg har bl.a. siddet med kvote 2 ansøgninger. At få lov til, at gøre en forskel for de studerende, at være med til at sættee et præg på HA(Psyk), synes jeg, personligt, har været mega fedt.

Udover det, har jeg været introvejleder for den nye årgang, er kommet med i Psykospas, som er festudvalget på HA(Psyk), jeg er faglig koordinator for den nye mentor-ordning, og jeg er blevet intructor for nogle faglige workshops for den nye årgang.

Så tænker man måske – Ida, har du flere timer i døgnet end os andre? Svaret er: nej. Jeg har rigtig travlt, men på HA(Psyk) har jeg også tiden til det.
Jeg møder op til alle forelæsninger, jeg synes at fagene er virkelig spændende på HA(Psyk), også de fag som måske kan virke kedelige når man læser om dem op www.cbs.dk. Jeg føler, at jeg igennem alle mine aktiviteter kan bruge det jeg lærer på HA(Psyk). Jeg kan sætte det i perspektiv og dermed få en anden forståelse for fx hvordan en organisation fungerer, og hvor den ikke fungerer. Fag som organisationsteori og socialpsykologi, som man har på 2. semester, er så oplagte og relevante i ens egen hverdag. Det er et studie, som giver virkelig god mening.

My advice

1
Vær med til så meget af introforløbet som muligt – det er i introforløbet at man virkelig får skabt nogle gode bånd til de andre nye der starter. Det er introforløbet som alle snakker om, når 1. semester starter.

2
Et råd som jeg fik dengang jeg selv startede var, at man skal prøve at lade være med at stresse for meget. Der er så mange ting ved studiestart der kan stresse – hvordan er universitet ift. gymnasiet?, kan jeg finde ud af det?, hvad hvis jeg ikke forstår det jeg læser?, hvad hvis jeg ikke får læst det hele?, hvad hvis jeg ikke kan finde ud af det økonomiske i uddannelsen?, får jeg nogle venner på studiet? Osv. – Bare rolig. Du skal nok klare dig! Det hele skal nok gå – mød op til forelæsningerne og vær så godt forberedt som muligt. Jeg ved godt, hvor hårdt det kan være, men jeg lover dig, at det nok skal gå!

3
Lyt til dig selv – hvad er det du gerne vil have ud af dine år på CBS? Hvad drømmer du om? Find ud af det på et eller andet tidspunkt, og gå efter det!