I can help with

  • Være aktiv i studenterorganisationer
  • Være ny i København
  • Studiemiljøet på CBS
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
  • Råd om boligsøgning
Contact me

My choice

Når det kommer til baggrunden for mit studievalg, så var den baseret på nogle andre grundlag end, hvad de fleste unge søger ind på en ny uddannelse med.

Jeg havde allerede gået på CBS i et år, hvor jeg læste International Business, et studie, der ikke passede til mig og som jeg havde valgt af alle de forkerte grunde.

Derfor var jeg meget bevidst om at vælge rigtigt, hvilket betød at jeg brugte ufatteligt lang tid på at sætte mig ind i uddannelserne på CBS, da jeg vidste at jeg ville gå på CBS. I starten var jeg fast besluttet på at skulle læse Interkulturel Marketing, men ved at tage til deres forelæsninger, læse deres pensum og snakke med de studerende på linjen lærte jeg, at dette heller ikke var det optimale fit for mig.

Da sommerferien kom, var jeg fortvivlet og tog på Roskilde Festival som projektansvarlig og det skulle vise sig at være starten på en fantastisk rejse. Her blev jeg opmærksom på min kærlighed for at arbejde med mennesker og vigtigheden i at skabe det bedste team.

Derfor fik jeg øje på HA PSYK og jeg vidste med det samme, at det var det rigtige valg for mig, da det indeholdt et tværfagligt fokus, hvor jeg kunne lære om mennesker samtidig med at få den økonomiske faglighed som CBS kan tilbyde. Samtidig blev jeg opmærksom på, at de på studiet havde et karakterfrit første år, noget som jeg anså som værende en unik mulighed for at have fokus på det sociale og læringen fremfor konkurrencen og eksamen.

Mine forventninger til HA(PSYK) var, at det skulle være det rigtige studie for mig. Her håbede jeg at samspillet mellem psykologien og økonomien vil give nogle fede perspektiver og at studiet ville være præget af et meget socialt og afslappende miljø, alt sammen noget, der viste sig at være sandt.

My programme

Det vigtigste at vide om HA(PSYK) er at det er en tværfaglig uddannelse, en kvindedomineret uddannelse, en gruppedomineret uddannelse og at den på nuværende tidspunkt er karakterfri på hele første år.

Det tværfaglige element betyder, at man får brugt alle typer af tænkning både den hårde økonomiske tænkning, men også den bløde filosofiske tænkning. Personligt er jeg bedst til de fag der kombinerer tankegangene og jeg kan derfor godt nogle gange synes at både den økonomiske og filosofiske tænkning kan være svær, men de er samtidig også ekstrem lærerige.

Som dreng kan man godt blive skræmt af, at der en stor majoritet af kvinder på studiet, men det skal man ikke lade sige skræmme af. Stemningen på studiet er utrolig god og man kan altid finde nogle at arbejde sammen med og sidde ved siden af til forelæsningerne. Selvom der er få drenge, så fylder vi mere end man tror og vi drenge har et særligt tæt forhold til hinanden, da vi godt ved at vi skal stå sammen.

Noget som klart har været udfordrende for mig, er den massive mængde af gruppearbejde, der er at finde på studiet. Her skal man lære at arbejde med CBS-givet grupper, hvilket kan være svært at administrerer, men læringen i dette er uvurderlig. Det at man har nogle at gennemgå pensum med sikrer, at man er social og at man hæver ens akademiske niveau, da det kræver at man har styr på sine argumenter for at kunne få sine pointer igennem.

Jeg finder spændingsfeltet mellem psykologien og økonomien ekstremt spændende og det er fedt, at man hele tiden kan få nye perspektiver, som kan udfordre ens måde at tænke på.

Personligt er jeg nok mest glad for det sociale på studiet, som jeg bruger alt for meget tid på. HA(PSYK) indeholder det, vi kalder PSYK-ånden som indbefatter at man altid hjælper hinanden, der er plads til alle typer og at man skaber nogle stærke sociale bånd til ens medstuderende.

Her føler jeg mig sjældent ensom eller som om jeg ikke passer ind og det er aldrig et problem at finde nogle at sidde sammen med til forelæsningerne eller efterfølgende.

My advice

1
Sæt dig ind i dit studie. Få så meget information som muligt om det studie du vil ind på. Skriv til os, læs i vores bøger, kom til vores forelæsninger og vær nysgerrig!

2
Drop fordomme og forældrenes råd. Det er dit studie og dit liv, så tænk ikke over, om du passer ind på CBS eller lyt for meget til dine forældres råd om valg af studie. På CBS er der plads til de fleste og vi er attraktive på jobmarkedet uanset, hvilket studie vi vælger, så vælg det du ønsker at læse og at arbejde med i fremtiden.

3
DELTAG I INTRO! Introperioden er en af de vigtigste elementer du kan gøre for at sikre et godt studieliv, så deltag i alt det du kan!