Jeg kan hjælpe med

  • Være aktiv i studenterorganisationer
  • Studiemiljøet på CBS
  • Undervisningsformer og eksamen
Kontakt mig

Mit studievalg

Jeg valgte at læse på CBS fordi CBS var det eneste sted, der i min optik kunne tilbyde mig en profil, der var meget bred. Det var meget vigtigt for mig, fordi jeg efter mit sabbatår slet ikke vidste, hvad jeg ville efterfølgende, jeg vidste bare, at jeg havde nogle interesser indenfor marketing og kommunikation. Derfor faldt valget på CBS, fordi de netop tilbyder en kombination af mange aspekter, der alle har en businessvinkel.

Jeg må ærligt indrømme, at jeg havde mange skrupler ved at søge ind på CBS på baggrund af CBS’ ry. Det var slet ikke et ry jeg identificerede mig selv med og helst ikke så mig selv i kontekst med – men heldigvis har CBS overrasket positivt på mange punkter. CBS er hvad man gør det til, og jeg føler, der er plads til alle.

Mit studie

Interkulturel Markedskommunikation er en super fin uddannelse. Jeg ser det som en uddannelse, hvor man skal skabe sin profil selv, da uddannelsen er meget bred. Da jeg startede, regnede jeg med, at nu skulle jeg blive ekspert i én ting. Det har vist sig slet ikke at være sagen. På IMK og generelt på CBS, har man cirka 3 måneders undervisning og 2 måneders eksaminer. Det gør, at man når igennem mange fag på 3 år, og det resulterer i en bred vifte af viden. Jeg har igennem studiejobs tilegnet mig den viden, som jeg synes er vigtig for min professionelle profil. Jeg har virkelig haft mulighed for at arbejde videre med de interessepunkter, som IMK har givet mig. Derfor syntes jeg, at det er vigtigt at gøre op med sig selv, inden man starter, om man har lyst til at tage så meget kontrol for skabe sin egen profil.

Studielivet og fællesskabet betyder meget for mig. Derfor har jeg også deltaget i så meget som muligt for at få et større netværk og en masse gode oplevelser. Jeg har bl.a. været vejleder i 2017, som er en af de bedste beslutninger, jeg har taget i min studietid indtil videre. Derudover har jeg været med i CBS’ Buddy Programme, hvor man hjælper udvekslingsstuderende, der kommer til CBS. Jeg har også været med til at starte studenterorganisationen op for IMK, der hedder IMK Union. Nu er jeg mentor. Jeg vægter meget at være aktiv i CBS’ socialliv og samtidig værne meget om mit eget socialliv udenfor studiet og arbejde. Det gør jeg fordi, det netop også er alle de ting man laver ved siden af studiet, der skaber ens personlige og professionelle profil, og er vigtigst i sidste ende, hvis man spørger mig.

Universitetslivet er hårdt. Men man gør det, hvad man gør det til. Derfor synes jeg også man skal huske at vægte det sociale meget højt, fordi det er nemmere at overkomme de hårde fag og eksamensperioder sammen med sine medstuderende.

Mine råd

1
Det er ikke kun studiet der skaber din professionelle profil. Det er også alt andet, som f.eks. frivilligt arbejde og studiejobs - det må man ikke glemme.

2
Det sociale er key! Det er det der holder en i gang og får en op til forelæsninger på en regnvejrsdag.

3
Husk på at du bliver ikke ekspert i én ting, du bliver god til mange ting.