Jeg kan hjælpe med

  • Være ny i København
  • Studiemiljøet på CBS
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
  • Råd om boligsøgning
Kontakt mig

Mit studievalg

Inden jeg startede på CBS, var jeg meget i tvivl om, hvilken vej jeg studiemæssigt skulle tage, da jeg ikke vidste, hvad det engang skulle ende med langt ude i fremtiden. Jeg brugte derfor først udelukkelsesmetoden og fandt frem til, at jeg hverken skulle være læge eller tømrer. Samtidigt overvejede jeg hvilke fag, som interesserede mig, og jeg var god til i gymnasiet. Her fandt jeg frem til, at det var matematikken, som lå øverst på den liste. Dog vidste jeg også, at jeg ikke ville læse ren matematik, da jeg havde brug for et formål til det og så kun matematikken som et redskab. Derfor kiggede jeg mod økonomiens vej som en kompliment til matematikken. Da HA Almen Erhvervsøkonomi både indeholdt en blanding af regnetunge fag, økonomiske fag og ikke mindst fag, hvor disse to er tæt forbundet samt, at det var et meget bredt studie, som åbnede op for mange muligheder på kandidaten, var det den bedste mulighed for mig.

Mit studie

Som ny tilflyttet jyde var jeg meget nervøs for, hvordan det sociale ville komme til at være. Hvordan ville jeg få nye venner? Ville jeg overhovedet få nye venner? Men sagen er, at folk er virkelig åbne og indstillet på at møde nye mennesker. Så der gik ikke lang tid før, jeg hurtigt havde fået mig en god vennekreds, som især kom igennem et rigtig godt intro forløb, som vi havde i ugerne op til semester start. Derudover var øvelsestimerne med til at gøre vores hold (klasse) mere tætte samt selvfølgelig også Nexus, hvor der hver torsdag er mulighed for at drikke en øl eller fem, snakke om en svær forelæsning, sidste fest, ugens fodbold kampe eller noget helt andet!

Noget andet jeg blev overrasket over er, hvor meget min studiegruppe betyder for mit studieliv. At man har nogle, man kan tage fat i, hvis man ikke lige har forstået dele af forelæsningen eller noget af den. At man har nogle, som sidder og venter på en til forelæsningerne, så det bliver lettere at komme afsted. En lille gruppe af mennesker som på nogle punkter bliver ens nye bedste venner, som kan hjælpe hinanden igennem de hårde perioder af studiet – for de vil komme.

Mine råd

1
IKKE LÆS ALT PENSUM!
Det er på ingen måde nødvendigt at læse alle bøgerne igennem en eller tre gange.

2
Prøv at finde den gode balance mellem det faglige og det sociale.
Det nytter ikke noget kun at fordybe sig i sine bøger, da man ikke kommer igennem studiet alene. På samme tid er det også umuligt at gennemføre HA Almen, hvis man ikke får åbnet sine bøger og ikke kommer til forelæsningerne.

3
Find nogle venner, som ikke har en direkte relation til CBS.
Hvis du ligesom mig ikke kommer fra Sjælland og derfor ikke har det store netværk eller vennekreds i København, får man hurtigt en masse venner gennem CBS. Men jeg har fundet ud af, at jeg synes, at det er vildt rart at have venner, som ikke har relation til CBS. Ellers kan man sagtens ende med at være i en lille osteklokke af CBS’ere. Her kan man evt. finde andre venner enten igennem job, sport, fritidsaktiviteter eller andet i den dur.