Jeg kan hjælpe med

 • Tage på udveksling
 • Være ny i København
 • Studiemiljøet på CBS
 • Undervisningsformer og eksamen
Kontakt mig

Mit studievalg

Jeg valgte at læse HA-Almen Erhvervsøkonomi, fordi jeg altid har syntes at det økonomiske aspekt af beslutninger i forskellige sammenhæng er super spændende.

Jeg gik på STX, og havde i virkeligheden aldrig haft erhvervsøkonomiske fag, men syntes at det lød super spændende. I forbindelse med, at jeg så skulle til at søge ind på universitetet, var jeg til en masse åbent-hus arrangementer, og en samtale med en repræsenterende fra HA-almen fortalte at fagene på HA- almen var meget brede, samt at det også var en linje med en del flere matematiske fag. Disse karakteristikas var det jeg ledte efter, og jeg har været super glad for mit valg af studie lige siden. ?

Jeg ledte efter disse karakteristikas fordi, jeg for det første godt kunne lide de matematiske fag på gymnasiet. Da jeg samtidigt ikke havde nogle erfaringer med de erhvervsøkonomiske fag, var det for mig meget naturligt at finde en bachelor som var bred, så jeg kunne ´´afprøve´´ de forskellige fag, og så senere ( på kandidaten) specificerer mig inde for det jeg allerbedst kunne lide

Mit studie

Jeg følte selv, at jeg havde en svær start på CBS af en bunke af årsager. Nogle af disse årsager var:

 • At tempoet fagligt var rigtigt højt. Fik man ikke lige læst pensum inden en forelæsning, så kunne jeg ikke, som i gymnasiet, møde op til timerne og føle at jeg alligevel havde forstået det.
 • I forlængelse med dette, så var det også svært at vende sig til at man selv havde 100% ansvar for egen læring. Der var ikke nogen indikationer om hvorvidt man var med i undervisningen før man tager til eksamen og finder ud af det.
 • At matematikken var forvirrende. Med det skal der siges, at matematik var mit bedste fag i gymnasiet. Men den måde den blev brugt på, var meget ny, i det at man ikke nødvendigvis skulle regne noget ud, man skulle benytte sig af matematikken for at forså nye teoretiske modeller, hvilket jeg ikke havde prøvet før i samme mængde. Derfor blev matematikken meget afgørende for om man forstod de teorier der blev brugt i undervisningen.
 • Næsten alle ens fag-bøger er på engelsk, hvilket også var en større udfordringer de første par måneder.

 

Alle disse forhindringer som i starten gjorde mit studieliv mere vanskeligt var heldigvis noget jeg fik styr på rimelig hurtigt.

 • Det faglige tempo bliver man bedre til at adaptere med tiden, i form af at man lærer hvordan man lærer bedst, dette var tilfældet ved mig i et fag som Statistik, hvor jeg fandt ud af at jeg fik mere ud af at læse op efter en forelæsning, hvor jeg stadigt i andre fag, får mere ud af at læse op før.
 • At det er ens eget ansvar lærer man også rigtigt hurtigt, da det ellers er repræsenteret på dit eksamensbevis.
 • At alle bøgerne var på engelsk betød at man de første 3-4 måneder bruger langt mere tid på at læse teksterne. Den måde jeg kom igennem dette på lettest, var ved at lave min egen ordbog- hver eneste gang jeg slog et ord op så skrev jeg det også ned i en Excel fil- på denne måde lærte jeg hurtigere de ord der havde større betydning for faget.

Mine råd

1
Invester tid i dit studie. - Det er lettest at få lavet nye vaner når man starter på noget nyt og får en ny hverdag. Derfor gør disse nye vaner til gode vaner i stedet for dårlige. Dette gøres ved at man fra start skal tage sig sammen da det er super svært at nå at lære pensum hvis man er bagud fra starten.

2
Selvom du føler du har de venner som du har behov for inden studiet, så er mit råd til dig at prøve at få nogle flere. Venner der læser det samme som dig kan hjælpe dig igennem alle de hårde eksamensperioder som der findes på HA-Almen. Dette vil selvfølgeligt være socialt, men helt sikkert også fagligt. En ekstra sidegevinst til dette er også, at man ikke skal undervurderer ens netværk når an skal ud og have studiejobs, eller rigtige jobs. (en let måde at gøre dette er ved at deltage i det formidable introprogram)

3
Benyt dig af Åbent hus, og alle de metoder de forskellige universiteter bruger for at uddelegerer informationer om de forskellige universitetslinjer. Det hjalp mig meget, at få besvaret alle de spørgsmål jeg havde, af f.eks. en ældre elev til åbent hus.