I can help with

  • Være aktiv i studenterforeninger
  • Studiemiljøet på CBS
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
Contact me

My choice

Eftersom jeg tog en HHX-uddannelse, har CBS altid været en del af overvejelserne for valg af videregående uddannelse. Jeg var lige ved at gå en helt anden retning, nemlig at tage en professionsbachelor, da jeg syntes fagene lød mere relevante for mig og samtidig fik jeg indtrykket af at man fik en mere ”hands-on” erfaring. Det der gjorde valget svært, var at jeg følte det var mere prestigefyldt at få en bacheloruddannelse. Jeg tænkte også over, hvilke typer mennesker der ville gå på hhv. den ene og den anden uddannelse.

Derudover var den geografiske placering en stor del af overvejelserne. Jeg bor selv på Frederiksberg, så CBS havde helt klart et plus på den front. Problemet med CBS for mig var, at der ikke var en uddannelse der passede perfekt til mig – lige indtil HA MAK kom på banen. Jeg har altid været interesseret marketing, forbrugeradfærd og hvordan kulturelle forskelle kunne have en indflydelse på forskellige aspekter i en virksomhed.

Det endte med at CBS klart havde langt flere fordele, og jeg er i dag super taknemlig for at jeg fik truffet det helt rigtige valg for mig. Både det sociale og faglige aspekt er gået langt over mine forventninger, men der er selvfølgelig stadig meget man skal vænne sig til.

My programme

Da HA MAK er en ny uddannelse – udbudt for første gang i 2019 – har jeg selvfølgelig haft nogle bekymringer i form af at ingen har været igennem uddannelsen, og ingen kan fortælle om hvordan studiet har været fra start til slut. På den anden side kan man vide sig sikker på at uddannelsen passer til efterspørgslen på det nuværende arbejdsmarked, og det er fedt at man kan være med til at skabe uddannelsen for de fremtidige studerende.

Det mest spændende ved HA MAK indtil videre har været sammenspillet mellem de forskellige fag. Fag som fx politisk markedsøkonomi troede jeg, at jeg ville være mindre begejstret for, men nu viser det sig at det faktisk er et af mine yndlingsfag, fordi man kan drage så mange andre teorier ind over fra forskellige fag.

Generelt har jeg været meget positivt overrasket over fagene på HA MAK, da jeg føler man bliver undervist i det man er blevet lovet. Beskrivelsen af uddannelsen rammer plet for, hvad vi lærer og hvad der bliver lagt fokus på i undervisningen. Fagene krydser ofte ind over hinanden, hvilket kun er positivt, da man får forskellige synspunkter og vinkler på samme sag.

Det mest udfordrende ved min uddannelse er måden jeg har skulle tilpasse min læse- og notatteknik. Jeg har stadig ikke helt fundet ud af, hvad der er den bedste metode for mig, men det er med at prøve sig frem. En vigtig ting jeg har lært, er at have en kritisk tankegang. Ikke alle bøger er lige gode, fx er kommunikationsteori et fag jeg rigtig godt kan lide, men jeg synes bogen er virkelig dårlig, da forfatteren kun lufter sine filosofiske tanker i den.

Det gør mig gladest når jeg har en balance mellem det faglige og det sociale. Jeg går meget op i min uddannelse, men jeg kan også mærke at jeg har brug for et pusterum, som jeg får sammen med mine veninder fra studiet, der også forstår præcis hvor overvældende det kan være.

Jeg har selv altid været en meget reflekterende person, så det at jeg lærer de teoretiske dele bag hvorfor man handler som man gør, kan gavne mig i at tænke dybere over forskellige samfundstendenser, og hvad der ligger til grund for de ting jeg observerer om verdenen.

My advice

1
Det lyder meget simpelt, men brug udelukkelsesmetoden. Find ud af hvad du ikke interesserer dig for, og så kan mulighederne for studievalg indsnævres.

2
Opsøg studerende på forskellige skoler og hør om studielivet, studiemiljøet, det faglige aspekt såvel som det sociale aspekt.

3
Regn baglæns – Find drømmejobbet, og regn ud hvilken uddannelse du skal tage baseret på det.