Jeg kan hjælpe med

  • Studiemiljøet på CBS
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
Kontakt mig

Mit studievalg

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg til en hvis grad ikke vidste, hvad jeg havde sagt ja til, da jeg accepterede min 1. prioritet HA(mat.). Jeg havde personligt ikke været ude til åbent hus eller snakket med en tidligere HA(mat.)’er, jeg havde ’blot’ læst CBS studiebeskrivelse og snakket med en studerende på Økonomi på KU. Min påstand er, at du højst sandsynligt ligegyldig dit valg af uddannelse aldrig præcis vil vide, hvad studiet vil dække i de 3-5 år, men du kan danne dig et overordnet indtryk over, hvad essensen af studiet er. Og beskrivelsen af HA(mat.) har selvfølgelig ej heller mulighed for at afdække hele studiet – men den nuværende beskrivelse er dækkende for essensen og det var den, som tiltalte mig. Personligt stod mit valg mellem HA(mat.), Økonomi på KU (polit.) og IB på CBS, hvor mine prioriteter endte i denne rækkefølge.

 

Mit valg af HA(mat.) frem for blandt andet polit. skete på baggrund af en vurdering på, at CBS har et stort fokus på brugbarheden af den underviste teori. På HA(mat.) undervises der ikke i matematik for matematikkens skyld men for anvendelsens skyld. Yderligere benyttes der en del matematiske elektroniske værktøjer, hvilket afspejler godt den virkelighed, som man træde ud i efter studiet.

Mit studie

Det fedeste ved studiet er hverken blot det faglige eller det sociale – men det sammenspil mellem det faglige og sociale. Årgangen såvel som studiets tætte sammenhold har givet mig nogle helt fantastiske oplevelser i form af fede øvelsestimer, forelæsninger mm. Eksempelvis eksamen i Numerisk Analyse og Datalogi var super fed, da du i en 14-dags periode havde mulighed for at sidde med en selvvalgt gruppe og programmere samt skrive en dertilhørende rapport. Personligt havde jeg aldrig programmeret før, hvilket gav lidt udfordringer undervejs – men samtidig var øvelseslærerne og mine kammerater så gode til at hjælpe, at det var noget jeg til sidst mere eller mindre mestrede. Her på studiet hjælper vi utrolig meget hinanden, hvilket passer personligt godt til mig selv og ønsket om at kunne hjælpe. Det er ikke sådan vi bærer andre igennem – men har man problemer, så kan man altid søge hjælp hos en studiekammerat.

Mine råd

1
Vælg den uddannelse, som interesserer dig og ikke, hvad der kan give det bedst mulige job i sidste ende. Interesserer du dig for det - så skal du nok også få et job, som du interesserer dig for i sidste ende.

2
Det faglige indhold på studiet er selvfølgelig vigtigt - men det er skam lige så vigtigt at engagere sig i det sociale. Det sociale er en betydelig del af dit studie og kan være grunden til, at du kommer bedst mulig gennem studiet.

3
Vær glad for matematikken - du behøver ikke elske den, men den er et gennemgående tema på studiet.