Jeg kan hjælpe med

  • Være aktiv i studenterorganisationer
  • Arbejde ved siden af studierne
  • Studiemiljøet på CBS
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
Kontakt mig

Mit studievalg

Jeg er personligt af den overbevisning, at hvis jeg skal bruge fem år af mit liv på en uddannelse, så skal det også være noget der giver pote i den anden ende, men samtidig skal det også være en uddannelse som giver mig lov til at eksperimentere og bidrage til dannelsen af mig som en faglig og helstøbt person.

Jeg valgte derfor at studere HA.Almen da den tilbyder en bred vifte af muligheder for at afprøve diverse faglige discipliner til at give dig en ide om, hvad du kan se dig selv arbejde med senere hen. Personligt synes jeg, at det er rigtig givende, at jeg kan sætte mit eget præg på min uddannelse og min faglige profil, samt vide, at der er efterspørgsel på mig når jeg engang er færdig herinde på CBS – nationalt såvel som internationalt.

Derudover er jeg vild med, at skolen har så mange andre aktiviteter som man kan blive involveret i hvis man ønsker det, i form af bl.a. studieorganisationer, iværksættermiljøet, studieture, case competitions osv.

Mit studie

Hvad er mest udfordrende ved din uddannelse?
Jeg synes personligt, at en af de mest udfordrende ting ved uddannelsen var at adoptere den økonomiske og akademiske tankegang som man bliver konfronteret med som ny studerende på 1. semester. Når man så har lært det, så kommer uddannelsens indhold meget hurtigt til ens forståelse efterfølgende, og det er fed følelse at kunne se en rød tråd mellem alle fagene og se, hvordan deres indhold reflekteres i den virkelig verden.

Hvad tænker du at du vil bruge din uddannelse til?
Som udgangspunkt vil jeg gerne forfølge en ambition om en karriere i investment banking, men samtidig er jeg også åben for andre muligheder og overvejer også andre retninger. Jeg har også altid drømt om at prøve kræfter som iværksætter – og det fede ved HA er, at jeg føler mig rustet til at udføre alle disse muligheder.

Hvad har overrasket dig ved dit studie/ved CBS?
Det sociale sammenhold. Det er ingen hemmelighed, at mange folk har en stereotyp forestilling om CBS-studerende som værende smarte jakkesætsfolk med lidt for meget hårcreme, hurtige sko og tendens til overfladiskhed. Denne forestilling havde jeg selv, da jeg startede på studiet og er den dag i dag, glad for, at min forestilling er blevet modbevist. Folk er utroligt søde, sjove og åbne herude – og ikke mindst dygtige, hvilket er med til at danne et stimulerende og ambitiøst miljø. Jeg er utroligt glad for det netværk jeg har fået herude gennem mine studier – fagligt såvel som socialt.

Hvad er hårdt ved dit studie?
Læsebyrden. Pensum kan godt være meget omfattende til tider. Men så må man bare bide i det sure æble, tage sig sammen, og komme igennem det. Længere er den ikke.

 Hvad jeg ville ønske jeg vidste, inden jeg startede på studiet
Jeg ville ønske, at jeg var mere bevidst om konkurrence-mentaliteten herude inden jeg startede. Man kan hurtigt komme til at sammenligne sig med andre og blive påvirket af andres holdninger, karakterer, ambitioner og succesoplevelser – men sådan tror jeg, at det er på mange uddannelser faktisk. Det er istedet vigtigt, at man fokuserer på sig selv og gør det, som man føler er rigtig for en selv og ikke lader sig påvirke eller sammenligne med andre.

Mine råd

1
Vær åben og imødekommende. At starte på et nyt studie, hvor ingen kender dig, er en fantastisk mulighed til at re-invente dig selv og skabe gode relationer for livet.

2
Hav dig selv med - Hvor corny det så end lyder. Det vigtigt, at du ikke begynder at udgive dig for noget du ikke er, eller begynder at presse dig selv for hårdt rent fagligt. Sæt realistiske forventninger, og justér dem gradvist højere jo længere du kommer i studiet – så minimerer du risikoen for at ”knække” eller ”brænde ud”, både fagligt og socialt.

3
Du er kun studerende én gang i livet (oftest) – så grib chancen for at udnytte situationen. Få det bedste ud af alt det som HA-uddannelsen og CBS tilbyder, og maksimér dit potentiale fuldt ud. Det bliver sandsynligvis nogle af de bedste, hårdeste og sjoveste år i dit liv, hvis du vælger at studere HA på CBS.