I can help with

  • Være ny i København
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
  • Råd om boligsøgning
Contact me

My choice

Jeg valgte at studere på CBS fordi der var netop de akademiske udfordringer jeg ledte efter. Derudover havde jeg hørt meget godt om CBS, de høje standarder og gode jobmuligheder efterfølgende.

På trods af at jeg studerer på CBS er jeg også interesseret humaniora. Derfor havde jeg overvejet om jeg skulle studere informatik, lingvistik, eller noget helt tredje. Det der motiverede mig til at vælge IBA på CBS, er at jeg har muligheden for at lære om Østasiatisk kultur og sprog, i kombination med business. Efter min mening gør det studiet mere interessant, men også mere attraktivt på jobmarkedet.

De sociale muligheder man har på CBS er enorme, der er utallige student societies for enhver interesse. Selv har jeg deltaget i CBS Debating Society hvor jeg fik mulighed for at øve min retorik og argumentationsevner. Der er også mange events som alle kan deltage i, arrangeret af de forskellige student societies, for eksempel Asia Days, hvor entreprenører og Asien-eksperter flyver ind for at tale om udviklinger og strategier for det Asiatiske marked.
Efter jeg havde besluttet mig for at studere på CBS blev jeg i tvivl om det passede mig. Ville det være for hårdt? Ville jeg passe ind socialt? Det var ting jeg var nervøse for før jeg kom til CBS. Heldigvis gik det hurtigt op for mig at kravene var realistiske og at der er tid nok i døgnet til at være fuldtidsstuderende, arbejde lidt ved siden af og hænge ud med vennerne. Samtidig var der jo hundredvis af andre nye studerende som startede samtidig som mig, så det var ikke svært at finde venner.

Fordi jeg kommer fra Jylland, var der helt sikkert en del arbejde i at finde et sted at bo. Heldigvis havde jeg familie her i København hvor jeg havde mulighed for at bo i seks måneder, mens jeg ledte efter et andet sted. Da jeg vidste at jeg skulle flytte til København, et halvt år før studiestart, meldte jeg mig straks på ventelisterne til kollegieværelser, som tog ca. ét år i alt før jeg fik et ordentligt sted. Selvfølgelig var der en smule pres, men alle kan finde et sted hvis man prøver hårdt nok og er tålmodig.

My programme

Det der tiltrak og stadig interesserer mig ved IBA er at jeg har mulighed for at lære om Østasiatiske kulturer og sprog, i kombination med business. For mig vægter den kulturelle og sproglige del lidt højere, men business delen har også vist sig at være interessant, men har for mig også været min største udfordring. Introduction to International Business in Asia var et fag som startede af meget hurtigt med termer og teorier som var nye for mig. Men efter at have brugt tid på at læse op derhjemme og møde med min studiegruppe for at diskutere svære koncepter, var jeg mere komfortabel med faget. Derimod var Introduction to China’s History, Culture, and Society og Chinese Propaedeutics lettere for mig, da jeg allerede havde kendskab til Kinesisk kultur og sprog før jeg startede.

Fordi jeg allerede vidste før jeg startede at jeg gerne vil flytte til Østasien for at bo og arbejde, er IBA en god mulighed for mig. CBS har et godt ry og gode forbindelser, selv i Østasien, så det åbner nogle døre for mig. Efter IBA håber jeg at tage en kandidat, enten her på CBS eller i udlandet.

Før jeg startede på IBA tænkte jeg at mine kommende klassekammerater ville være ligeså nørdede og erfarne med Østasien som mig, og jeg var måske en smule intimideret om jeg nu ville være ligeså god som de andre. Da jeg startede, fandt jeg hurtigt ud af at langt de fleste nye til sprog og kultur fra området. Selv hvis man intet vidste om Østasien og Kina så er IBA et helt fint valg, det er åbent for alle. Dog kræver det at man har disciplin til at hænge ved og studere Mandarin dagligt, hvis man håber på at nå et godt niveau.

My advice

1
Mit første gode råd er, spørg dig selv om du er interesseret i Kina og har disciplinen til at lære sproget næsten hver dag, hvis man vil blive god. Det er ikke noget man burde kaste sig ud i hvis man ikke ved hvad den udfordring handler om.

2
Mit andet gode råd er at benytte sig af sine klassekammerater og danne studiegrupper med dem du kan arbejde godt med. IBA er ikke et let studie og samarbejde med dine klassekammerater kommer til at blive vigtigt for at klare sig godt.