Jeg kan hjælpe med

  • Tage på udveksling
  • Være aktiv i studenterorganisationer
  • Være ny i København
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
Kontakt mig

Mit studievalg

Valget først og fremmest om at læse på CBS faldt mig meget naturligt. Jeg kom fra en handelsskole, og ville gerne videre inden for business verdenen, og jeg følte ikke der var noget bedre sted at bygge videre på min uddannelse end CBS.

Da jeg studerede på Learnmark gik jeg på den sproglige linje, og havde meget med fremmede kulturer og handel mellem lande at gøre. Efter at have været ude at rejse en del i min studietid, fandt jeg ud af at det internationale miljø der bliver skabt, når personer fra flere dele af verden bliver samlet, var noget jeg ville have i min studietid, og også fremtidige arbejde. Derfor faldt valget på shipping, for der er absolut ingen branche der binder verdensdelene bedre sammen end international shipping.

Hvad angår dette, havde jeg helt ret. Vi er en meget international linje, og vores horisont stopper ikke ved de danske grænser.

Mit studie

Det mest spændende, og samtidige også det mest udfordrende ved min uddanelse, er hvor tæt på den specifikke branche den bevæger sig. Der er altid eksempler med fra den virkelige verden, og det gør det samtidigt utroligt spændende, da man kan se at det man lærer rent faktisk er brugbart i den virkelige verden. Samtidigt gør det også uddannelsen meget udfordrende, da man hele tiden skal forholde sig til shipping branchens udvikling.

Uddannelsen i Shipping & Trade, er noget jeg har tænkt mig at bruge til at få fat i et international job, hvor der er rig mulighed for at arbejde uden for de danske grænser. Det er klart, at det mest oplagte er i en shipping virksomhed, men jeg mener også at de evner og værktøjer man får på uddannelsen, åbner op for store dele af forretningsverdenen – så hvis man er bange for at et job i en shipping virksomhed ikke lige er præcis det man vil, så skal man ikke være bange for at vælge uddannelsen alligevel – der er nemlig rigtig mange brancher der er tæt knyttet til shipping.

Uddannelsen passer godt til mig som person, da den er meget målrettet samt ambitiøs. Der bliver ikke lagt skjul på, at det er en linje for personer med et højt gennemsnit, og som gerne ved hvor de vil hen i verden. Samtidigt, fordi er relativt få personer, er der et godt sammenhold over hele linjen, hvilket jeg også rigtig godt kan lide.

Eksempelvis er jeg bestyrelsesmedlem i Shipping Union CBS. Det er en union, der blev startet af de allerførste Shipping elever i CBS historie. Det er en fed følelse at være med til at lave nogle rigtig gode arrangementer for eleverne på linjen, hvor de kan få information fra et bredere spektrum inden for Shipping Branchen. Blandt andet har vi lavet arrangementer med ”Big Data” analytikkere fra Mærsk, som jo bare viser at der er en bred vifte af roller inden for Shipping verdenen.

Mine råd

1
Hvis du skal flytte til København, så sørg for at komme ud i god tid. Jeg kan ikke tælle på hænder og føder, hvor mange jeg kender, der stadig leder efter bolig. Det er vigtigt, og rart, at have et fast og sikkert sted at bo.

2
Hvis du er bange for at Shipping er at ”specialisere sig for tidligt” bør du ikke være bange. Du får en stærk toolbox til at arbejde inden for andre brancher, og du får samme kandidat muligheder som studerende på International Business studiet.

3
Vær opmærksom på, at ”Quarter structure” som Shipping linjen er bygget op omkring, er meget intensiv. Det er 7 ugers undervisning i to fag, efterfulgt af eksamen. Der er ikke tid til at falde langt bagud med læsningen.