Jeg kan hjælpe med

  • Tage på udveksling
  • Arbejde ved siden af studierne
  • Studiemiljøet på CBS
  • Det faglige indhold i uddannelsen
Kontakt mig

Mit studievalg

Da jeg skulle vælge uddannelse vidste jeg stadig ikke hvad jeg ville være når jeg blev stor. Jeg valgte CBS fordi de har en bred vifte af bachelor uddannelser og på grund af det internationale miljø.

Jeg havde søgt jura på KU lige da jeg var blevet student, og jeg er rigtig glad for at jeg tog et sabbatår og fandt ud af, at det der jura nok slet ikke er mig. Så overvejede jeg HA.Jur på CBS, men igen fandt jeg det ikke super interessant. Jeg har altid haft en lidt mere abstrakt tankegang og derfor ville jeg gerne finde et studie hvor man kunne få lov til at bruge sin kreativitet til noget konstruktivt og på den måde skabe gode resultater. Jeg ville også enormt gerne studere på engelsk og have et ophold i udlandet og det var her min kusine fortalte om Information Management, som hun havde læst. Det hun fortalte om studiet synes jeg lød enormt spændende og udfordrende, så mit valg faldt på det – og det er jeg glad for den dag i dag!

I forhold til det sociale, så valgte jeg studie og universitet ud fra min egen personlighed og hvad mine egne interesser var. Derfra tænkte jeg, at hvis jeg gjorde det, ville jeg bedre kunne ramme et studie med mennesker som jeg havde mulighed for at komme godt ud af det socialt med.

Inden jeg søgte ind, men også efter jeg var blevet optaget, var jeg i en mærkelig gråzone i lang tid. Jeg kunne virkelig ikke finde ud af, om det nu var rigtigt eller ej, så jeg forventede at få nogen svar da jeg startede. Jeg er stadig ikke blevet helt klog på hvad jeg vil være når jeg bliver stor, men jeg er i den grad blevet klogere på mine muligheder, hvad jeg kan lide, og hvad jeg ikke kan lide.

IM passer til mig som person fordi jeg er nysgerrig og har haft svært ved at bestemme mig fra starten hvad jeg vil. Derudover kan jeg godt lide at se det jeg læser give mening, så muligheden for at kombinere teori og praksis har været perfekt for mig.

Mit studie

Det mest interessante ved Information Management er, at den er meget bred og feltet er stadig relativ nyt. De mange cases jeg har lavet har gjort, at man mange gange har måtte tænke ud af boksen og være mere innovativ i sin tankegang. Jeg har oplevet, at fordi vi laver så meget case arbejde på begrænset tid, er jeg blevet enormt effektiv til at identificere problemet, samle data, analysere og lave forskellige løsninger – det synes jeg er interessant.

Jeg er rigtig glad for det sociale. Vi har ikke så mange studie arrangementer igen, men dem vi har er hyggelige og meget intime da studiet er relativt småt. Vi er et lille studie, så alle kender alle. Derudover er der altid Nexus hvor man lige kan trille ned og få en øl eller flere.

Det mest udfordrende ved IM er, at den ikke er så kendt og i lang tid har være meget rodet og forvirrende. Der er ikke rigtig nogen der har kunne fortælle præcis hvad det er, så det er meget op til en selv at se mulighederne i uddannelsen. Det er også hårdt, at der næsten konstant er en eksamen igang. Vi har stort set kun haft case arbejde til eksaminer, hvilket betød at man ofte havde travlt med at kontakte virksomheder og samle data.

En af mine første eksaminer var en mundtlig eksamen baseret på et skrevet produkt, i faget Organization Theory – og det var en ubehagelig eksamen! Jeg følte mig enormt ’dum’ mens jeg sad derinde, og nåede at tænke at jeg ikke hørte til på uni. Men jeg fik styr på tankerne og samlet selvtillid nok til at få et 7 tal – hvilket jeg blev enormt stolt af!

Det bedste jeg har oplevet på studiet var mit praktik ophold i Bruxelles. Der havde jeg det som blommen i et æg. Det var egentlig meningen at jeg skulle hjælpe med at få integreret et nyt CRM system i Roche Diagnostics, men systemet blev forsinket, og efter jeg var startet fandt jeg mange andre områder der kunne arbejdes på. Jeg havde pludselig ansvaret for en masse projekter selv og var indblandet i meget optimerings arbejde i virksomheden. Bl.a. optimering af deres online marketing strategi.

Igennem studiejob og praktik forløb har jeg fundet to områder som bliver keywords for mine fremtidige ambitioner: Innovation og strategi. Jeg håber på at kunne bruge det mindset jeg har fået, til at arbejde med noget med strategi og performance i en virksomhed. I fremtiden kunne jeg godt forestille mig selv i en form for lederstilling.

Mine råd

1
Vælg den uddannelse du finder spændende – ikke nødvendigvis den der gør dig rig! Jeg ville gerne have læst jura fordi man ser et billede af advokater der tjener mange penge og som bare er helt vildt seje, men jeg ville ikke have været særlig god til det.
Efter egne erfaringer har jeg fundet ud af, at man tjener kun penge på det man er god til, og man er kun god til det man kan lide.

2
Man skal acceptere det ry som CBS har. Der er mange fyre i jakkesæt og piger i stilletter som går efter at være blandt erhvervslivets elite. Sådan er det bare.

3
Tro ikke at du kan nå og håndtere det hele. Prioritér din tid så du får en nemmere start, og deltag i introturen og intro dagene! At deltage i introturen og intro dagene er en investering i dit studieliv, da du vil komme til at møde dine medstuderende. Når du kender dine medstudernede ved du, hvem du kan arbejde sammen med i en studiegruppe, og et godt samarbejde vil have en positiv effekt på dine karakterer.

4
Der kommer til at være fag som man ikke kan lide, og som man ikke er stærk i. Jeg har haft fag som jeg ikke var glad for, men jeg var nødt til at komme igennem dem for de var en del af mit studie, og sådan er det bare.

5
Man skal bruge det mindset man bliver uddannet med. Der er en grund til, at det hedder en uddannelse og ikke CBS enkel fag. Jeg har lært ikke at ærge mig for meget over de fag jeg ikke var så glad for – jeg har allerede brugt noget af dem i mit arbejde.