Jeg kan hjælpe med

  • Være ny i København
  • Studiemiljøet på CBS
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
Kontakt mig

Mit studievalg

Jeg tog udgangspunkt i mit gennemsnit fra gymnasiet, da jeg skulle vælge en videregående uddannelse. Jeg havde allerede dengang et ønske om at starte på CBS og kiggede derfor for det meste kun på uddannelserne CBS tilbød.

Jeg undersøgte og fandt frem til et par favoritter – nogle mere interessante end andre – og nærlæste top 3 og skimmede resten. Dernæst, foretog jeg nogle valg og prioriterede efter mit egne præferencer. Så kom dagen hvor jeg modtog et brev fra CBS: ”Velkommen til CBS!”

CBS var min første prioritet, da jeg gerne vil arbejde for internationale virksomheder i fremtiden. Ydermere, havde jeg kun hørt godt om CBS. Når det kommer til mit valg af uddannelse, så var det mest IT delen der fangede mig, netop fordi vi lever i en digitaliseret verden. Jeg tænker, at IT kundskaber vil være en fordel at have mht. fremtidige jobmuligheder og desuden er jeg også ret interesserede i kommunikations- og organisationsteorier, hvilket mit nuværende studie også indeholder.

Mit studie

På mit studie har man et såkaldt ’quarter structure’, hvor man har 2 eksaminer efter hver sjette til ottende uge. Sådan en struktur kan være udfordrende for en i starten – især hvis man, som jeg, lige er kommet fra gymnasiet og dens velkendte eksamensstruktur. Fordelen ved ’quarter structure’ er, at man får lov til at fordybe sig i få fag ad gangen og på denne måde blive færdig med disse før man begynder på nye.

Studiet giver dig plads til at afprøve teorierne på ’cases’ og dermed give dig fornemmelsen af hvordan de evt. kunne fungere i praksis. Der er en god veksling mellem tavleundervisning, individuelt arbejde, og gruppearbejde. På denne måde lærer man at forbedrede og arbejde på forskellige måder.

Jeg er kun selv lige blevet færdig med mit første år og kan derfor ikke forudsige, hvad andet år af studiet vil bringe, men jeg kan i hvert fald sige at det både har været en udfordring og en øjenåbner. Man kommer til at lære ting på forskellige måder, og det er op til en selv mht. hvordan man selv arbejder og lærer bedst. Der er meget selv-studie ift. gymnasiet, men med tålmodighed og nogle gode råd, fik jeg færdiggjort mit første år – helskindet!

Mine råd

1
Det første man bør gøre, når man lige er blevet student er at tage en dyb indånding. Du er ikke den eneste som er nervøs, forvirret, rædselsslagen, etc. – det kan jeg forsikre dig om. Forhold dig roligt og gør tingene i dit eget tempo. Du vil før eller siden finde din egen måde at gøre tingene på. Vær tålmodig.

2
Det kan være meget tidsskrævende at være studerende på CBS med den store mængde af lektier og selvstudier. Gå ikke i panik. Efter noget tid eller nogle råd (fra fx din mentor), så vil du finde en løsning.

3
Der er denne talemåde ”bedre sent end aldrig” – Nej. Mit råd her ville være: spørg. Hvis du er i tvivl, forvirret, frustreret, etc. over noget, så spørg endelig før det er for sent. Der findes ikke dumme spørgsmål. Os mentorer er her for at hjælpe dig.