Jeg kan hjælpe med

  • Studiemiljøet på CBS
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
Kontakt mig

Mit studievalg

Mine overvejelser vedrørende mit studievalg gik meget på, hvor stor en del kultur og marketing skulle fylde i forhold til de mere tunge økonomiske fag. Jeg var fast besluttet på, at det skulle være CBS, men det tog mig lidt tid og et par åbent hus arrangementer, før jeg besluttede jeg mig for at vælge HA EB. Det er en rimelig bred uddannelse med lige dele økonomi, kultur og politik. Samtidig åbner den op for mange forskellige slags kandidater og jeg kunne godt lide tanken om, at jeg endnu ikke havde ”fastlåst” mig inde for et bestemt område.

Jeg var temmelig nervøs for om jeg ville synes politikdelen blev kedelig, men faktisk er jeg blevet positivt overrasket og særligt gruppearbejdet i disse fag har ledt til nogle rigtig spændende opgaver.

Mit studie

Det har været rigtig godt at blive en del af et studiemiljø, hvor der er så mange andre, som brænder for at lære mere om firmaers internationale forhold. De fleste af mine medstuderende har høje ambitioner, hvilket jeg personligt finder meget motiverende. Nogen gange kan det dog også skabe lidt af et karakterræs og det kan være svært ikke at sammenligne sig selv og sine karakterer med de andres.

Derudover, så overraskede det mig, hvor svært det var at finde en måde at studere på, som virkede for mig. Fagene på HA EB er meget forskellige, så det nytter ikke noget at læse og tage noter på samme måde til alle fag. Det kommer heldigvis med tiden og det bliver kun nemmere og nemmere for hvert fag – selvfølgelig ikke det faglige niveau, men selve det at studere.

Mine råd

1
Inden jeg startede troede jeg at det var virkelig vigtigt at jeg var god til politik. I virkeligheden er det vigtigste bare, at interessen er der - så skal resten nok komme.

2
Vær realistisk når du planlægger din studiehverdag. Det er virkelig svært for de fleste at balancere studie, social liv og nok søvn – derfor må du lære at prioritere.

3
Lad være med at gå for meget op i dine karakterer. Du bliver højst sandsynligt ansat ud fra dine kompetencer og din personlighed og ikke dit gennemsnit.