I can help with

  • Studiemiljøet på CBS
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
  • Råd om boligsøgning
Contact me

My choice

Oprindeligt havde jeg i tankerne at søge ind på Aarhus Universitet for at læse international virksomhedskommunikation. Uddannelsen blev dog ændret, og jeg kunne derfor læse noget tilsvarende på CBS, og da jeg er fra Sjælland var det meget tiltrækkende at starte på et studie tæt på venner og familie, så man ikke skulle alt for langt væk hjemmefra.

En af mine største overvejelser ved at starte på CBS var, om skolen nu vrimlede med folk i jakkesæt som kørte i deres fars dyre biler, som fordommene lyder på. Efter at være startet på CBS har jeg selvfølgelig fundet ud af, at det langt fra er sagen. CBS er en skole fyldt med ambitiøse, innovative elever, hvilket til tider kan være skræmmende, men mest af alt er det en kæmpe motivation til selv at yde sit bedste.

Fagligt var jeg meget bekymret for de økonomiske fag, hvor svære de ville komme til at blive, og om jeg overhovedet kunne følge med. Jeg er meget mere interesseret i sprog end i tal, så jeg undersøgte fordelingen af økonomiske fag på alle CBS’ bacheloruddannelser inden jeg søgte. Selvom jeg allerede var fast bestemt på at søge ind på Business, Language & Culture, så blev mit valg bekræftet af, at de økonomiske fag kun fylder ¼ på alle semestre.

Jeg husker ikke at have de vilde forventninger til det sociale liv, da jeg forestillede mig, at CBS var den mest konkurrenceprægede institution der fandtes. Selvom man ofte kan fornemme, at mange studerende på CBS har et godt konkurrencegen, så har det sociale liv totalt overgået min vildeste fantasi. Jeg har fundet en rigtig god gruppe venner og bekendte, hvor vi hjælper hinanden med pensum og eksamenslæsning, og vi mødes gerne til en øl på Nexus eller ude i byen. Mange deltager i torsdagsbarene og andre sociale arrangementer, som afholdes på CBS. Mit indtryk er, at CBS studerende er rigtig sociale og gerne vil omgås hinanden.

My programme

Efter at have været startet på Business, Language & Culture, så har jeg erfaret, at uddannelsen er lige så bred, som titlen ligger op til. BLC består hovedsagligt af tre forskellige aspekter: den økonomiske, den sproglige og den kulturelle/politiske. Til dagligt er denne opdeling dog ikke lige så synlig, da fag som Globalisation Studies og 1st Year Project kræver, at vi arbejder tværfagligt, hvor vi inddrager alle tre aspekter af uddannelsen på kryds og tværs. Mange af vores fag bygger videre og/eller trækker på viden fra fag, som vi har haft på tidligere semestre.

Dét jeg synes er mest spændende ved min uddannelse, er krydsningen af forretning og mennesker i en international kontekst. Selvom de økonomiske fag kan være en udfordring, så er de ekstremt spændende og med til at give et indblik i, hvordan firmaer driver forretning, og hvordan internationale firmaer agerer i en globaliseret verden. Gennem valget af fremmedsprog får man sprogkundskaber til at kommunikere på, og man får en masse kulturel og historisk viden om den verdensdel, som har enten fransk, spansk eller tysk som modersmål. Politik er også en naturlig del af BLC, selvom den ikke er ligeså fremtræden som de andre. Gennem faget British & American Studies I & II, har vi lært om det britiske og amerikanske politiske system, og hvordan deres interne politiske forhold påvirker resten af verdenen.

Til hverdag danner CBS rigtig gode rammer for ens studieliv. Der er gode muligheder for at sidde på en læsesal, hvor man koncentreret kan fordybe sig i det faglige stof. Studiecaféen Nexus er et godt sted at mødes til en kold iskaffe, når gruppeopgaven skal skrives, og det er et endnu bedre sted at mødes hver torsdag aften til kolde øl, for at få en velfortjent pause fra bøgerne. Personligt bruger jeg rigtig ofte læsesalen til at læse selvstændigt, og så mødes jeg med min studiegruppe på Nexus, hvis vi har en gruppeopgave, eller hvis vi skal terpe pensum op til en eksamen.

My advice

1
Mit første råd er at læse, udforske og undersøge uddannelsen så grundigt som muligt inden man søger. Gå ind på CBS’ hjemmeside og find bacheloruddannelsen du kunne tænke dig at studere på og læs om fagene, opbygningen af uddannelsen og tag til Åbent Hus-arrangementerne for at snakke med de studerende på uddannelsen.

2
Mit næste råd vil være at reflektere over, om du er moden/klar til at starte på en videregående uddannelse. Det er benhårdt arbejde at studere på en universitetsuddannelse, så føl efter om du er klar til at lægge tiden og motivationen i det, for uden disse bliver det en hård kamp. Personligt tog jeg 2 sabbatår inden studiestart, og jeg ville ikke have haft nuværende motivation for at læse uden denne pause.

3
Mit sidste råd er, at hvis du starter på en uddannelse, så engager dig i det sociale liv. For mig personligt har det sociale liv på min uddannelse betydet, at svære perioder med manglende motivation har været nemmere at komme igennem, og jeg har altid haft lyst til at møde op.