Jeg kan hjælpe med

  • Være aktiv i studenterorganisationer
  • Være ny i København
  • Studiemiljøet på CBS
  • Undervisningsformer og eksamen
Kontakt mig

Mit studievalg

Efter jeg droppede ud af DTU brugte jeg en del tid på at tænke på min fremtid og mig selv som person. Det tog ikke lang tid før jeg kom til den åbenbaring af sprog og business altid have været en del af mit liv, selvom jeg aldrig rigtig havde lagt mærke til det. Så jeg valgte at kigge på CBS og min interesse var fanget med det samme, i forhold til deres studieretninger og deres internationale fokus.

Det blev et let valg for mig, som kommer fra en multikulturel og multisprog familie. Det føltes som om en drøm, som jeg bare gerne ville leve.

På trods alt det gode, så kunne jeg godt mærke usikkerheden og presset i mig om jeg ville kunne leve op til standarden af CBS med dens mange kloge hoveder og ry.  Tanken om at præstere ved siden af elite studerende, som ville opnår store højder jeg ikke drømte om, gjorde mig dog bare endnu mere nysgerrig og den motivation til at gøre mit bedste for at se hvor langt jeg kunne nå. Med det sagt så fik jeg hurtigt lært at mit syn, om disse elite studerende,  ikke kunne være mere forkert end den var og at de blot er normale studerende som jeg er med deres egne drømme og ønsker.

Mit studie

Udfordringer:

Et af de hardest ting for mig var at se hvordan disse forskellige fag egentlig relater til hinanden (Microeconomics, German social structure and British / American Studies).

Dette gjorde mig dog også nysgerrig at blive ved med at studer, som var jeg en detektiv der skulle opklare en sag, hvor det ikke giver mening indtil slutningen. Jeg fandt det også hårdt at være god til alle fagene. Personligt ser jeg mig bedst i sprog / kultur fagene, hvorimod makroøkonomi er den del hvor jeg finder ikke lige forstår det med det samme og er nød til at læse tingene igennem 2 eller 3 gange. Jeg ved at jeg ikke er alene om dette og nogle kurser tager flere tid end andre men det sociale liv på CBS hjælper mig rigtig meget til at komme videre.

Socialt liv / studie grupper:

Ved BLC har du så mange forskellige typer af personer med forskellige kompetencer. Jeg blev rigtig glad da jeg så hvor hjælpsom alle var. Der var denne situation i mit første semester, hvor en studerende var villig at blive 2 timer efter en lang dag for at sidde med 15 medstuderende og bare forklare dem hvad de ikke forstod med mikroøkonomi.

Fordi alle er så gode med hinanden, selvom de studere en anden linje, ser jeg mig ofte i en studie grupper som har studerende fra både tysk, fransk og spansk.

Udveksling:

Jeg glæder mig rigtig meget til udveksling semestret, hvor jeg får muligheder til at tager til et tysk talende land og virkelig bruge den viden jeg har egnet mig i disse 2 år. Men det ikke kun henholdsvis til det tyske samfund, politik eller økonomi men også at få en førstehånds oplevelse af det hele sammen.

Mine råd

1
Brug de medstuderende og være ikke bange for at spørger om hjælp. Nogen gange kan de forklare tingende letter og simplere end selv lærerne.

2
Selvom det er meget fristende at være med til alle festerne eller eventene og være social, så skal du ikke glemme dine studier. Hvis du halter efter er det meget hårdt at indhente det igen.

3
Brug de forskellige organisationer der findes på CBS. Du får ikke kun nye venner men du kan også lærer en hel del.