I can help with

  • Studiemiljøet på CBS
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
Contact me

My choice

Jeg valgte at læse på CBS, da jeg fandt det en naturlig overgang fra HHX. Dog var jeg meget i tvivl om, hvilken uddannelse jeg skulle vælge hos CBS. Men så så jeg, at CBS havde startet en ny uddannelse op, nemlig HA. Europæisk Business, som blandede det samfundsmæssige perspektiv med business perspektivet, hvilket jeg ikke synes nogen af de andre uddannelser, jeg havde kigget på, gjorde på samme måde.

Jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle forvente ift. at starte på CBS, da jeg fra venner og familie både havde hørt godt og skidt. Men for mig har det vist sig at være det helt rigtige valg. Mine forventninger om et højt fagligt niveau og et engageret og socialt studiemiljø blev i den grad indfriet. Det sociale vil jeg dog sige er, hvad man gør det til, men der er plads til alle og mulighed for møde en masse nye mennesker med de samme interesser som én selv.

My programme

Da HA. EB var en ny uddannelse, da jeg startede, vidste jeg ikke helt, hvad jeg skulle forvente. Men efter et år på uddannelse er jeg blevet glad for mit valg. Dog var jeg mit første år meget tvivl om, jeg havde taget den rigtige beslutning. Min tvivl opstod, da jeg ikke havde forstillet mig at det samfundsmæssige perspektiv fyldte så meget på uddannelsen. I gymnasiet havde jeg kun haft samfundsfag i ét år, og det var ikke et fag jeg interesserede mig for. Derfor var det en udfordring at vænne mig til fag som for eksempel European Business Framework, hvor der f.eks. er lagt stor fokus på, hvordan EU fungerer. Dog er det endt med, at jeg er begyndt at finde de forskellige politologiske fag mere spændende, især nu, hvor jeg kan se, hvordan fagene er relevante i kombination med de økonomiske, strategiske og ledelses fagene.

På HA. EB er jeg især glad for det sociale miljø der er at finde på linjen; det sociale var også én af grundene til jeg besluttede at blive ved med at læse HA. EB, da jeg overvejede i 2. semester at skifte over til en af det mere økonomi og regne tunge linjer. HA. EB er opdelt i hold, hvilket jeg synes, har været med til at give en vis form for klassestemning, hvor alle kender hinanden godt; på mit hold er vi f.eks. gode til at holde diverse klasse arrangementer. Derudover, er vores studiegrupper fastlagt det første semester af CBS – for mig har det været en rigtig positiv oplevelse og givet mig nogle rigtig tætte venskaber med nogle jeg nødvendigvis ikke normalt ville have søgt mod at arbejde sammen med. Derfor vil jeg anbefale, at man især på HA. EB, hvor der er en del gruppeeksamener, bruger sin studiegruppe aktivt, da det kan give en meget både ift. det faglige, men også det sociale.

My advice

1
Forbered dig på dine fag ved at læse kursusbeskrivelsen. Her kan du hurtigt finde ud af, hvor du skal lægge dit hovedfokus ift. læsning og eksamensforberedelse.

2
Lad dig ikke påvirke og stresse af, hvordan alle andre gør tingene – find hellere ud af, hvad der fungerer bedst for dig.

3
Kom til introdagene – Introdagene er en fantastisk mulighed for at lære dine medstuderende og CBS bedre at kende samtidig med man har det super hyggeligt og sjovt.