Jeg kan hjælpe med

• Tage på udveksling
  • Være aktiv i studenterorganisationer
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
  • Undervisningsformer og eksamen
  • Råd om boligsøgning
Kontakt mig

Mit studievalg

Mit studievalg:

Jeg havde inden studiestart på CBS undersøgt diverse universiteter, både i København, Århus og Odense. Jeg havde været til åbent hus arrangementer, studerende for en dag samt studiepraktik. Jeg kom frem til at selve universitet ikke havde den store betydning, men derimod studieretningen. Jeg kender mange der har valgt CBS, fordi at det har et rigtig godt ry, og er meget velanset. Men det er tit også dem der ender med at droppe ud. Det er derfor enormt vigtigt at vælge ud fra interesser.

Jeg vidste, at jeg er interesseret i politik, økonomi samt at jeg gerne vil læse en uddannelse med et internationalt perspektiv. Det var derfor oplagt for mig at vælge international business and politics på CBS. Inden studiestart havde jeg store forventninger til miljøet, både pga. Det er CBS, men også fordi at adgangskvotienten er den 3. Højeste i Danmark. Jeg forventede et meget konkurrence præget miljø. Hvilket det også er, MEN på den gode måde! Det er enormt vigtigt også at nævne at jeg blev meget positiv overrasket over hvor hjælpsomme de medstuderende på mit studie er, og hvor meget der bliver gjort ud af at alle har det godt på studiet. Så selvom at der er sund konkurrence, så er alle stadige meget hjælpsomme.

Mit studie

Min uddannelse:

Inden jeg startede på IBP, havde jeg studeret 6 måneder på et universitet i USA, jeg var derfor vant til et internationalt studiemiljø, samt at alt undervisning foregik på engelsk. Det er nemlig en af de helt basale ting man skal være klart på. Det hjalp mig helt sikkert at jeg havde prøvet det før, men selv hvis jeg ikke havde været i USA, ville jeg ikke mene at det er overvældende. Jeg syntes at det gør uddannelsen mere spændende, og er med til at bidrage til det internationale perspektiv, som hele uddannelsen bygger på.

En af de store udfordringer for mig, var at være på egne ben. Selvom der er en del hjælp at hente fra CBS, samt medstuderende, så var det en svært for mig at finde min studiemetode. Jeg fandt hurtigt ud af at den metode der virkede i makroøkonomi, muligvis ikke virkede i political science. Derudover, skal man være klar på at hæve matematik til A niveau på IBP, hvilket også var lidt af en udfordring for mig i starten.

Mine råd

1
Vælg uddannelse ud fra dine interesser, og ikke hvilket universitet det er, i sidste ende er det lige meget om det er CBS eller KU, hvis du er interesseret i dit studie, så går det hele meget nemmere

2