Jeg kan hjælpe med

  • Være ny i København
  • Studiemiljøet på CBS
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Undervisningsformer og eksamen
Kontakt mig

Mit studievalg

Jeg har gennem hele min gymnasietid haft CBS, som min stærkeste overvejelse til min videre uddannelse, men har også overvejet uddannelser på andre institutioner. Men efter flere besøg på CBS, hvor jeg både blev inspireret af undervisningen, omgivelserne og miljøet, så var jeg i måneden op til mit studievalg ikke i tvivl om, at CBS ville blive mit endelige valg. Jeg var til gengæld meget i tvivl om retningen, og forsøgte at navigere i de forskellige linjer på nettet og med hjælp fra erfarne. Jeg endte med HA Almen, fordi uddannelsen er så bred. Jeg vil gerne præsenteres for flere forskellige faglige retninger før jeg endeligt specialiserer min uddannelse og på HA Almen kommer vi rundt om en bred vifte af fag.

Jeg havde nogle klare forventninger om, hvordan det ville blive at være CBS studerende. Struktur, hårdt arbejde og et stort socialt netværk var nøgleordene bag mine forventninger – men selvom det i høj grad også karakteriserer studielivet på CBS, så er der en hel del, som er anderledes end, hvad jeg havde forestillet mig. Jeg havde blandt andet ikke forventet, at ændringen fra at være elev til at være studerende, ville være så stor. Det er en stor ændring, som også har vist, at det kræver en større selvdisciplin at studere og det tog tid at finde en balance. Men her fandt jeg også ud af, hvor vigtigt det også er at prioritere det sociale og alle de ting uden for CBS, der gør mig glad.

Mit studie

Jeg sætter stor pris på både det faglige og det sociale liv på Ha Almen. Det er et rigtig stort studie, så i starten var det lidt overvældende at gå ind i en forelæsningssal med flere hundrede mennesker, men det betyder også, at der er en helt masse sociale tilbud og en masse søde mennesker. HA Almen er én af uddannelserne på CBS med mest matematik og selvom jeg har det godt med matematik, så blev jeg stadig overrasket mig, hvor meget det fyldte på det første år. Men det jeg sætter stor pris på er, at vi på HA Almen lærer matematik for anvendelsens skyld – og ikke bare for matematikkens skyld – og derfor synes jeg, at fag som mikroøkonomi, makroøkonomi og Managerial Economics har været spændende fag på mit første år.

Jeg ved endnu ikke, hvad jeg vil bruge min uddannelse til og her er det fedt, at HA Almen åbner så mange muligheder videre på kandidaten. Så længe jeg synes, at fagene er spændende og motiverende, så ved jeg HA Almen er det rette sted for mig. Men jeg ved også, at der vil komme hårde eksamensperioder, hvor vejret er gråt og motivation halter, ligesom der var på første år. Men her hjalp det med en ekstra kop kaffe om morgenen og gode snakke med mine medstuderende, som selvfølgelig også var pressede. Det hele er lidt nemmere, når man kan hjælpe hinanden igennem sammen.

Mine råd

1
Brug dine medstuderende både i de sjove og de svære perioder. I kan få enormt meget fagligt ud af at arbejde sammen og give hinanden andre perspektiver på de forskellige fag og opgaverne. Men socialt er det også vigtigt at have nogle at sparre med, hvis motivationen halter og det hele er lidt svært – for du er helt sikkert ikke den eneste.

2
Overvej, hvor matematisk dit studie skal være. HA Almen er én af de mest matematiske studieretning og selvom det også står tydeligt på hjemmesiden, så overrasker det stadig mange, hvor meget det fylder. Så derfor gør op med dig selv, hvor stor en interesse du har for matematiske fag.