Jeg kan hjælpe med

  • Tage på udveksling
  • Arbejde ved siden af studierne
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Det faglige indhold i uddannelsen
Kontakt mig

Mit studievalg

IB har et godt ry, som var et af de tiltalende aspekter, der gjorde at jeg søgte ind på netop denne uddannelse. Samtidig gav det høje adgangskrav mig også en idé om, at man ville få muligheden for at studere med andre ambitiøse studerende i et udfordrende og spændende miljø.

Uden at vide hvilken karriereretning jeg præcis ville følge, tænkte jeg at IB studiet, med dets brede business perspektiv, åbnede op for mange muligheder både akademisk og erhvervsmæssigt, under og efter bacheloren. Derudover, åbner programmet op for mange muligheder, når det kommer til valg af speciale i kandidatuddannelsen.

Mit studie

En af de bedste ting ved IB er, at du studerer sammen med en meget blandet gruppe af mennesker, som har lavet og opnået meget før og under uddannelsen. Det er derfor en stor motivation, der smitter en til at bringe ens egne ideer og drømme til livs.

En anden god side ved IB er det sociale miljø. Ja, folk studerer meget for at gøre det godt, men det betyder ikke at folk ikke er sociale, tværtimod. Helt fra begyndelsen af studiet foregår der mange sociale aktiviteter under intro ugerne. Jeg kan ikke forestille mig et bedre og sjovere intro program end det der er på IB – du vil bestemt ikke gå glip af disse uger! Men også efter skolestart er der gang i de sociale aktiviteter, og man kan være helt sikker på at finde en håndfuld medstuderende på Nexus hver torsdag.

Den interne konkurrence er også et tilbagevendende karaktertræk for IB. Konkurrence er godt, men kun til en vis grad, og IB er bestemt et konkurrencepræget miljø at befinde sig i. Ikke desto mindre, vil jeg anbefale at man kun fokuserer på de positive aspekter af dette. Brug det til at udfordre dig selv yderligere, og husk at man i sidste ende kun konkurrerer mod sig selv.

Overordnet set, er det akademiske niveau godt, men det kan og vil variere fra fag til fag. Dette kan til tider være frustrerende, men prøv alligevel at få det bedste ud af de mindre stærke undervisninger. Ydermere er studiet struktureret i kvartaler, som kan have sine fordele og ulemper. Det gode ved denne struktur, er, at du kun har to fag af gangen at fokusere på, dog er disse syv uger er meget intense, hvilket betyder at man skal holde tunget lige i munden.

Derudover ved jeg at der er mange, mig selv inklusiv, som har været lidt skuffet over de få matematiske/økonomiske fag som studiet besidder. Dog skal man huske, at der er fire valgfag på femte semester, hvor man kan indhente disse, og selvfølgelig en mulig kandidat senere hen for yderligere specialisering.

Alt i alt, vil jeg anbefale at fokusere på dig selv, din motivation, dine mål og dine ambitioner, og du vil gøre det godt på studiet. Jeg havde i hvert fald tre fantastiske år på programmet, og vil anbefale det til alle.

Held og lykke!

Mine råd

1
Sæt mål, planlæg forud og vær ambitiøs! Lad dig ikke stresse af andres ambitioner, men sæt dig for at opnå dine egne mål.

2
Vær social aktiv. Udvid dit netværk, bidrag til det og vær ikke bange for at bruge det. Den letteste adgang til information, viden, selv job muligheder er overraskende nok, oftest gennem dit netværk. Værdsæt det!

3
Du har hørt det før, men husk at ha’ det sjovt! Husk at gøre andre ting ved siden af studiet du holder af, som f.eks. at være aktiv, gå ud, melde dig ind i studenter organisationer eller at være sammen med dine venner og familie. Lav noget som gør dig glad og som giver dig fornyet energi.