Jeg kan hjælpe med

  • Være ny i København
  • Studiemiljøet på CBS
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
  • Undervisningsformer og eksamen
Kontakt mig

Mit studievalg

For at være helt ærlig, havde jeg ikke sat mig vildt meget ind i de forskellige uddannelser på CBS og ligeledes kunne jeg sagtens have gået endnu mere i dybden med, hvad studiet HA Projektledelse lige præcist består af, og hvad der især kendetegner det.

Efter min studentereksamen fra STX tog jeg et sabbatår, og derefter var jeg meget i tvivl, om jeg skulle have et sabbatår mere, eller om jeg skulle starte på en videregående uddannelse. I foråret 2017 tog jeg derfor til Åbent Hus på CBS, hvor jeg fik en større indsigt i, hvad de forskellige studier kunne tilbyde, samt snakkede med nogle nuværende studerende om miljøet og det at være universitetsstuderende. Jeg tog til Åbent Hus med ideen om, at HA Psykologi eller BSc in Business Administration and Sociology var en af de retninger, jeg skulle gå i, men da jeg hørte en tidligere studerende fortælle om HA Projektledelse vækkede det noget i mig og skærpede min interesse. Udelukkende på den følelse tog jeg valget om at give HA Projektledelse et forsøg, dog med tanken om, at jeg altid kunne droppe ud og tage det sabbatår, jeg også havde overvejet.

I begyndelse oplevede jeg mange af mine medstuderende have deres tvivl om, hvorvidt HA Projektledelse var studiet for dem. Denne tvivl bar jeg ligeledes rundt på, men grundet det utroligt stærke sociale sammenhold og HA PRO mindsettet om, at det er okay ikke at kunne finde ud af det hele og at være i tvivl. Jeg blev langsomt mere og mere sikker på mit valg indtil jeg en dag oprigtigt kunne fortælle folk, at jeg virkelig var blevet glad for mit studie og at jeg følte jeg var, hvor jeg skulle være.

På baggrund af min oplevelse har jeg den holdning, at man ikke nødvendigvis behøver at have undersøgt alt til bunds eller at være 100% sikker på sit studievalg, men at det er okay at prøve nogle ting af og dermed blive klogere på, hvilket retning man så skal gå i.

Mit studie

Det helt særlige ved min uddannelse, HA Projektledelse, er størrelsen på studiet og det sociale sammenhold og følelsen af, at man har en klasse, hvori man kan færdes trygt og ikke er bange for at stille et spørgsmål til en forelæsning samt at udtrykke sine faglige holdninger. Hvis ikke der havde været det fællesskab, er jeg ikke sikker på, om jeg stadig havde læst HA PRO.

En anden ting, som gør HA PRO til noget særligt, er kombinationen af de matematiske, erhvervsøkonomiske fag og de mere bløde og projektledelsesorienterede fag. Jeg har det okay med matematik, men det har aldrig været der størstedelen af min interesse er, og det har altid været i de matematiske fag, jeg har skulle kæmpe lidt ekstra. Derfor synes jeg også det er fedt, at man på CBS kan kombinere de hårde og bløde fag, og at man efter de første 1-2 semestre kan se, hvordan disse spiller sammen og kan kombineres både teoretisk og i praksis.

Mine råd

1
Giv det tid! Alle begyndelser er svære (ja det er lidt kliché men ofte sandt) og for mange er det ikke kun det nye studie, men også en ny hjemby, nye venner og en ny måde at leve og prioritere på. Det er overvældende og kan til tider virke uoverskueligt, men det bedste man kan gøre i den situation er, at give det tid. Langt det meste vil med tiden falde i hak og man vænner sig til løbende til de mange nye elementer i ens hverdag.

2
Gør en indsats for at blive en del af det sociale fællesskab og bliv fortrolig med dine medstuderende. Selvfølgelig kræver det faglige også en indsats, men i begyndelsen er det ekstra vigtigt at komme godt fra start med de andre på studiet, for du får brug for det senere hen. Når det sociale er faldet på plads, vil du opleve at det faglige bliver mere overskueligt, fordi du finder støtte og hjælp i dine medstuderende.

3
På HA PRO er det vigtigt du er en medstuderende og ikke en konkurrent. Lig karakterræset bag dig og hjælp hinanden – sådan kommer i alle længst.