Jeg kan hjælpe med

  • Tage på udveksling
  • Være aktiv i studenterorganisationer
  • Studiemiljøet på CBS
  • Tidsforbrug og arbejdsbelastning
Kontakt mig

Mit studievalg

Personlig valgte jeg CBS fordi jeg følte det ville være et godt sted at møde nye venner med samme interesser som jeg selv. Efter at have gået på hhx syntes det et naturligt skridt og en god måde at videreudvikle mine merkantile færdigheder og interesser. Jeg havde hørt mange gode ting om det sociale og om Nexus fra venner og bekendte, hvilket også var en positiv ting i mine overvejelser.

Mine forventninger var meget blandede, især grundet de stærke cbs stereotyper omkring rigmandsbørn, arrogante folk i jakkesæt og et liv der udelukkende handler om penge og profit. Jeg blev positivt overrasket over den brede variation i de studerende. Der går alt mellem himmel og jord på CBS, så man kan få mange forskellige bekendtskaber. Med et glimt i øjet kan det dog afsløres, at antallet af folk i jakkesæt nok er lidt højere end gennemsnittet på de danske videregående uddannelser.

Mit studie

Det mest spændende ved IB er alle mulighederne for at lære og udvikle sig, både i og udenfor skolen. I skolen er der utroligt mange dygtige og dedikerede mennesker inden for alle faglige retninger. Det giver mulighed for en masse sparring, hvor man kan hjælpe og løfte hinanden. Uden for skolen er der mange fede events og studiejobs, der er lidt nemmere at komme tæt på, når der står IB på ens CV. Det give igen mulighed for at prøve kræfter med nogle nye ting, hvis man har lyst.

Det kan godt være en udfordring med quarter-struktur (7 uger fra start af kurset til eksamen) hvis man ikke er inde i et fags tankegang og metode. Det tager tid at forstå faget intuitivt, især hvis det er uden for ens spidskompetencer eller interesser. Dette kan dog overkommes ved at sætte lidt mere tid af i starten af quarteret til at forstå faget.

Det, som har overrasket mig mest ved IB er det sociale. Folk er meget sociale, venlige og flinke. Det er en villighed til at hjælpe hinanden, selvom konkurrencen og ambitionsniveauet er højt. Der er mange sociale arrangementer og fester, hvilket giver et godt sammenhold. Der er lidt ”work hard, play hard” over det :)

Mine råd

1
Vælg din uddannelse efter hvad du synes, der er spænende. Lad være med at tænke over hvor meget du kommer til at tjene bagefter eller andres forventninger til dig. Det du synes er spændende vil give dig motivation og blod på tanden, hvilket vil gøre din studietid fed. Desuden giver oprigtigt engagement et solidt fundament for at præstere godt og få gode karakterer.

2
Bliv medlem af en studieorganisation. Det giver mange gode bekendtskaber og et bedre indtryk af, hvem dine medstuderende er. Det kan være i en organisation der omhandler alt fra sport til finans, vin, marketing og madlavning(hvis du føler at der mangler en organisation, der repræsenterer netop dine interesser, er du mere end velkommen til at starte den!)

3
Brug noget energi på din studieteknik. Det er en investering der vil komme mange gange igen over din studietid.

4
Husk at have tid til dine personlige interesser, og det, der genoplader dine batterier.